Razrađuju se modeli završetka školske godine: Svi će biti upisani u školu

21 marta, 2020

Kako će biti završena školska godina i đaci biti upisani u srednje škole i na fakultete, razrađuje se više scenarija – rekao je juče ministar prosvete

Foto: Canva

O tome kako će biti završena školska godina i đaci biti upisani u srednje škole i na fakultete, razrađuje se više scenarija – rekao je juče ministar prosvete Mladen Šarčević.

– Razmatraju se modeli za slučaj da škole budu zatvorene do 1. maja, polovine ovog meseca, 1. ili 15. juna, ili pak do kraja školske godine – rekao je Šarčević, uz ocenu da je veliki deo obaveza moguće obaviti na daljinu.

Ministar naglašava da svi mogu da budu relaksirani kada je u pitanju upis dece u srednje škole i na fakultete, kao i polazak u osnovnu školu.

Što se tiče upisa dece u prvi razred osnovne škole, ministar kaže da je dovoljno da ih škole sada evidentiraju – telefonski ili mejlom, a da će, kada uslovi to dozvole, biti obavljeni i sistematski pregledi budućih prvaka i psihološko testiranje.

– Sistematske preglede prvačića možemo da obavimo u junu, julu, avgustu – naveo je ministar.

Kada je reč o visokom obrazovanju, samo fakulteti koji imaju akreditovane programe za učenje na daljinu mogu da organizuju i ispite na daljinu.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Razrađuju se modeli završetka školske godine: Svi će biti upisani u školu"

  1. Mateja kaže:

    Ja vas molim i kumim i preklinjem da je završena cela godina. Molim vas u ime svih mojih drugova bez obzira koliko su mi ostali. Gospodine Mladene Šarčeviću razmislite malo i stavite prst na čelu i razmislite šta i kako. Bolje je svima ovako. Preko mejla, učiš kući niko te ne nervira ni ti nikog ne nerviraš učiš igraš se radiš malo pomažeš tvojima i milina. Ja vas molim. Daj Bože da je godina gotova.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama