TESTOVI I REŠENJA – prijemni ispit iz srpskog jezika 2017

14 juna, 2017

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


7 komentara na "TESTOVI I REŠENJA – prijemni ispit iz srpskog jezika 2017

 1. Nena kaže:

  Koji komentar dati za 18., 19. i 20. pitanje? Ovo je neviđena glupost i nebuloza. Da li neko može da mi objasni šta je netačno u rešenju gde se u ključu- odgovoru na 20. pitanje kaže:
  “Netačan odgovor: Učenik je narušio jedno ili više (osnovnih) pravopisnih pravila: pravilno koristi ćirilicu; počinje rečenicu velikim slovom, završava je odgovarajućim interpunkcijskim znakom; upotrebljava veliko slovo prilikom pisanja ličnih imena; koristi navodnike kad doslovno citira tekst; pravilno piše prisvojne prideve (-ov/-ev/-in, -ski/-čki/-ški); pravilno piše glasove ć, č, đ, dž; pravilno piše suglasnik j u intervokalskoj poziciji; pravilno piše rečcu li i rečcu ne.”
  Ne znam od kad se malim slovom počinje rečenica, imena pišu malim slovom ili …
  Šta je pesnik hteo da kaže????

  1. Jovan kaže:

   Svaka cast, potpuno si u pravu

  2. Sidarta kaže:

   Da li bi bilo jasnije da je napisano: “Netačan odgovor je ako je učenik narušio jedno ili …

   1. Nena kaže:

    Ne, ne bi bilo jasnije, jer interpunkciji koja je upotrebljena u “objašnjenju” ( : ) nedostaje još jedna negacija da bi značila ono što Vi želite da kažete. A ovako kako je napisano (sa opcijom copy/paste do zadnjeg slova isto kao u “ključu”), pravi od svih nas budale. Hvala

    1. Sidarta kaže:

     E, Neno, Neno,
     vidim ja da želite po svaku cenu biti u pravu. Budite, nemam ništa protiv niti razloga da bilo koga branim ili napadam. Dobro ste primetili, nije sve baš najbolje sročeno. Ipak, nije baš tako teško shvatiti da su tamo nabrojana pravila od kojih je neko narušeno. Svakako da se to moglo i jasnije napisati.

 2. Marko kaže:

  Baa Djaković

 3. esma kaže:

  ne mogu naci resenje nikako, dajte nam pitanja i resenja.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama