Rezultati ankete: šta 15.000 prosvetnih radnika misli o ostvarivanju obrazovno vaspitnog procesa putem učenja na daljinu

29 jula, 2020

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja u sklopu svojih redovnih aktivnosti sprovodi anketu o ostvarivanju obrazovno vaspitnog procesa putem učenja na daljinu.

Cilj ankete jeste dobijanje mišljenja i sagledavanje novih pravaca razvoja i organizacije obuka zaposlenih u obrazovnim institucijama (i drugih sistemskih aktivnosti Zavoda), u skladu sa stvarnim potrebama prakse.

Anketa je započeta početkom maja 2020. godine i u njoj je do sada učestvovalo 14.715 nastavnika, stručnih saradnika i direktora osnovnih i srednjih škola. Anketiranje će se nastaviti i u avgustu 2020. godine i očekuje se da će broj ispitanika na kraju procesa biti oko 25.000 prosvetnih radnika, što čini izuzetno veliki uzorak u odnosu na ukupni broj zaposlenih u obrazovnim institucijama.

Anketa je usaglašena sa istraživanjem koje je sproveo School Education Gateway (Evropska onlajn platforma za obrazovanje koju podržava Evropska Komisija), tako da će se moći uporediti dobijeni rezultati u našoj zemlji sa rezultatima iz 27 evropskih država. Uzorak evropske ankete je bio 4.859 ispitanika.

Iako će potpuna analiza ove ankete javnosti biti dostupna u septembru 2020. godine, uzimajući u obzir da je trenutno anketu popunilo 14.715 ispitanika, predstavljamo vam kraći prikaz trenutno dobijenih rezultata (potpuna analiza će dati uporedni prikaz rezultata naše i evropske ankete, segmentaciju rezultata na osnovu tipa škole, kao i niz drugih faktora za poređenje).

Kraći prikaz trenutnih rezultata ankete (14.715 ispitanika)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama