Резултати конкурса Авантуре с Петсоном и Финдусом за предшколске установе

јул 23, 2021

Почетком јуна ове године Креативни центар и Амбасада Шведске у Београду организовали су конкурс АВАНТУРЕ С ПЕТСОНОМ И ФИНДУСОМ, намењен предшколским установама на територији Србије. Повод за конкурс било је објављивање књиге Авантуре с Петсоном и Финдусом Свена Нурдквиста, једног од најзначајнијих шведских илустратора и писаца за децу, који је у априлу прославио 75. рођендан.

Васпитачи коју су желели да учествују на конкурсу преузели су са сајта Креативног центра одломак из књиге Авантуре с Петсоном и Финдусом. На основу њега они су с децом из своје групе осмислили занимљиву језичку, ликовну или графомоторичку активност. Своје радове послали су као видео, фото-репортажу или као презентацију у Power Pointu.

На конкурс је пристигло више од тридесет радова, а жири састављен од уредника у Креативном центру и представника Амбасаде Шведске у Београду одабрао је најкреативније.

Радове награђених предшколских установа можете погледати на сајту Креативног центра.

Амбасада Шведске у Београду наградиће десет предшколских установа из којих су стигли најбољи радови са по једним примерком ексклузивног издања Авантуре с Петсоном и Финдусом. Све вртићке групе које су учествовале на конкурсу, а чији радови нису ушли у најбољих десет, добиће од Креативног центра сликовницу из серијала о крави Мами Му. Сви васпитачи и групе деце који су учествовали на конкурсу добиће и дипломе или захвалнице за труд и креативност.

Књига Авантуре с Петсоном и Финудсом садржи пет већ познатих прича о овим јунацима, као и занимљив додатни материјал из којег ће читаоци сазнати ко су заправо ови симпатични јунаци, шта је било пре него што су се упознали и постали најбољи пријатељи, шта воле, а шта не воле, како проводе време на Петсоновом имању… Поред тога, књига садржи и неке од необјављених илустрација Свена Нурдквиста, јединствен рецепт за одличне палачинке, идеје за мајсторисање право из Петсонове радионице, правила једне невероватне игре меморије и још много тога.

Књиге о Петсону и Финдусу већ 30 година развесељавају децу широм света. Преведене су на 44 језика, објављене у преко 70 земаља и досад су продате у више од осам милиона примерака, а о догодовштинама ових јунака снимљени су и цртани филмови. Креативни центар је претходних година објавио више од десет књига о Петсону и Финдусу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама