Roditelji đaka zrenjaninske škole: “Svi smo zgranuti što nijedna od ponuđenih opcija nije prihvaćena, a naša učiteljica ostala bez posla”

5 septembra, 2022

Roditelji učenika III2 Osnovne škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina ne odustaju od svojih zahteva, a to je da njihovoj deci i dalje predaje učiteljica koja je bila angažovana na određeno vreme, a ne nova, koju je postavila škola.

U saopštenju dostavljenom redakciji portala Zrenjaninski se navodi da situacija u OŠ „2. oktobar“ i dalje nije rešena.

„Sva predložena rešenja, po kojima niko ne bi morao da ostane bez posla, a naš razred bi zadržao staru učiteljicu, odbijena su uz obrazloženje da je sve po zakonu. Deca su taoci ove situacije tako da i danas, osmoro do desetoro dece (od ukupno 22 u odeljenju) neće ići u školu. Neki roditelji će decu ispisati već danas, a ostali pokušavaju da vide li će se nešto ipak promeniti. Šanse da se ovo završi u korist dece su skoro nikakve, jer su sad sve opcije odbačene“, naveli su roditelji u saopštenju.

Nadali se pozitivnom ishodu

Kako ističu, zbog toga što su se nadali pozitivnom ishodu i jer su imali podršku Školske uprave, oni su staru učiteljicu zamolili da ne konkuriše nigde, jer su bili ubeđeni da će se problem rešiti.

„Školska uprava je ponudila radna mesta i u nastavi i u produženom boravku kako u drugim, tako i u okviru iste škole. Svi smo zgranuti i u čudu zbog čega ni jedna od tih opcija nije prihvaćena. Zaista nas zanima da li postoji bilo koji drugi razlog za ovakvu samovolju i delovanje na štetu dece. Postoje ljudski problemi i situacije koje bi opravdale ovakvo insistiranje na tom i samo tom radnom mestu. I mi bismo to razumeli. Ali, nismo čuli ništa drugo osim „sve je po zakonu“. Nažalost, izgleda da će naša učiteljica, koja je primer mladog, motivisanog, entuzijastičnog prosvetnog radnika, koja impresionira i koju pamte u svim školama u kojima je radila, ostati bez posla ove školske godine. I ona je čekala pozitivno razrešenje ove situacije i nije konkurisala na druga radna mesta“, dodaje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama