Родитељи матураната љути: Ово је превршило сваку меру

24 априла, 2020

Тест из математике на проби мале матуре онлајн, као и претходног дана када се полагао тест из матерњег језика, задао је велике муке ученицима осмог разреда. Посебне тешкоће имали су осмаци из западне Србије, који сатима нису могли да, због проблема на сајту mojaucionica.gov.rs, се улогују на платформу.

Како су нам се пожалили родитељи осмака, деца су покушавала изнова и изнова да реше тест, али би “страница увек пријављивала различите грешке”.

Screenshot/V.A./Danas

– Дете је почело да решава тест и на пола је сајт престао да ради. Све је стало. После пола сата се сајт “откочио”, па је наставио. Али онда, када је завршио тест, није било евидентираних одговора… Деца су претрпела велики стрес, нон стоп су у међусобном контакту. Свима се исто дешавало. Наставници су немоћни. Поред целе ове ситуације која нас је снашла са епидемијом, деца преживљавају још један неопходан стрес. Зар је могуће да неко не може да направи ваљану платформу и да се без проблема обави тестирање – испричала је мајка осмака С. Т. из Чачка.

Поједини чак нису могли уопште да се пријаве на сајт сатима. Неки ученици су одустали од тестирања кивни на Министарство просвете, јер им, како истичу, омогућило неометано решавање пробне матуре.

Како ће полагати матуру? Деца су преплашена. Ово је прекардашило сваку меру – став је већине родитеља који су “осули паљбу” по творцима сајта на бројним друштвеним мрежама.

Родитељи истичу и да су покушавали да се обрате на телефон за пријаве сметњи, који је остављен на сајту, али он је недоступан.

Извор: Вечерње новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама