Roditelji pročitali kompletnu lektiru tokom raspusta

20 avgusta, 2015

Roditelji Jovana B, učenika šestog razreda, sa puno optimizma dočekuju narednu školsku godinu jer su tokom letnjeg raspusta uspeli da pročitaju svu lektiru.

Oni tvrde da su ovaj uspeh postigli zajedničkim radom i dobrom preraspodelom poslova.

– Zbog poslovnih obaveza čitanje lektire ranijih godina je predstavljalo veliki problem za nas. Kada smo shvatili da naše dete i njegov školski uspeh pate zbog toga, organizovali smo se, nabavili sve knjige i pročitali ih na vreme – rekla nam je Jovanova majka Marija – Trudili smo se da ravnomerno podelimo posao, mada je muž više čitao prozu, a ja poeziju koja je bliža mom senzibilitetu. Ubeđena sam da će ove godine Jovan biti među najboljima kada je obrađivanje lektire u pitanju i da će iz tog dela gradiva imati čistu peticu – objašnjava ona formulu za uspeh

Otac Mihailo priznaje da je morao da se odrekne nekih svakodnevnih zadovoljstava, ali da ne žali jer zna da je to uradio za svoje dete.

– Kada odlučite da odgajate dete na pravi način, morate biti svesni da su njegove obaveze nekada važnije od vaših. Leto sam iskoristio da pročitam lektiru i kad dođe vreme moći ću da je prepričam Jovanu i tako mu olakšam posao u školi. Takođe, to će mi obezbediti više vremena za njegove domaće iz matematike i drugih predmeta – kaže Jovanov otac.

On priznaje da je uživao čitajući neke knjige iz lektire i da će sinu preporučiti da obavezno sledi njegov primer kada bude imao svoju decu.

Bojan Savić

Izvor: Njuz.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama