Родитељи у Београду могу да конкуришу за повраћај средстава за четири уџбеника

11 августа, 2021

Град Београд донео је одлуку да родитељи могу да добију новац назад за неке од купљених уџбеника за предстојећу школску годину, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Родитељи могу да конкуришу од 20. августа до 30. септембра за рефундацију средстава за четири уџбеника за ђаке првог и другог разреда – српски језик, математика, свет око нас и изабрани страни језик, рекао је Весић за РТС.

Према његовим речима, сви родитељи чија деца иду у јавне школе могу да се јаве на конкурс Фондације за младе таленте Града Београда, који је објављен у среду.

„Цена тих уџбеника зависи од издавача, а издаваче бирају саме школе. Сви родитељи ће са потврдом да су деца уписана у први разред, са напоменом од ког издавача је школа узела књиге, моћи да конкуришу за средства од наше Фондације“, казао је Весић.

Додаје да ће Град Београд уплатити тачан износ за сва четири уџбеника на жиро-рачун и процењује да ће сваки родитељ на рачун добити око 6.000 динара.

„Процедура је једноставна, могуће је и све онлајн урадити – са скенираном потврдом од школе, скенираном личном картом, копијом платне картице, ми сами узимамо извод из матичне књиге рођених детета. После неколико дана добијате новац на рачун“, рекао је он.

Заменик градоначелника каже да на територији Београда има око 34 хиљада деце која иду у први и други разред.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Родитељи у Београду могу да конкуришу за повраћај средстава за четири уџбеника

  1. Valentina Zajić Jovanović каже:

    Gde su ostala mesta?Neka neko objasni zašto samo Beograd!

  2. Nikola каже:

    Jel samo u Beogradu ima učenika, ostali ne postoje?!
    Segregacija od strane države ili podjednako svima ili nikome.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама