Rok za prijavu za Letnji čitalački maraton je produžen: Prijavi se do 01. jula i osvoj vredne nagrade!

13 juna, 2022

Opšte je poznato koliko je čitanje korisno. Uz knjigu deca proširuju rečnik, unapređuju komunikacijske sposobnosti, poboljšavaju pamćenje i koncentraciju, podstiču i razvijaju maštu i kritičko mišljenje.

Kako bi podigla svest o značaju čitanja, pre svega kod učenika, Izdavačka kuća Klett pokrenula je društveno-odgovornu akciju Čitalački maraton, koja je sa oduševljenjem prihvaćena u osnovnim školama širom Srbije. Cilj ove akcije, osim afirmacije i negovanja čitanja, jeste i podrška domaćim autorima koji žele da pišu za mlade.

Osim Čitalačkog maratona, koji je ove godine raspisan šesti put zaredom, Izdavačka kuća Klett za sve ljubitelje knjiga uzrasta od 11 do 14 godina ponovo organizuje i nagradni konkurs Letnji čitalački maraton, sa idejom da podstakne i afirmiše čitanje, ali i pametnu i bezbednu upotrebu digitalnih tehnologija.

Svi koji žele da učestvuju u ovogodišnjem konkursu najpre treba da popune prijavni obrazac koji se nalazi na veb-sajtu www.klett.rs i odaberu jedan roman iz edicije Čitalački maraton, koji žele da pročitaju tokom letnjeg raspusta, a koji će dobiti besplatno na kućnu adresu.

Kada pročitaju odabrani roman, potrebno je da snime kratak video-materijal o tome zbog čega im se svidela knjiga ili koja ih je situacija ili lik u romanu posebno inspirisao.

Svoj digitalni rad treba da pošalju na mejl letnjicitalackimaraton@klett.rs i postave na svoj Instagram profil, ukoliko ga imaju.

Najboljih deset radova biće objavljeno na društvenim mrežama Izdavačke kuće Klett, gde će svi moći da glasaju za svoje favorite.

Pobednici, koje očekuju vredne nagrade, biće proglašeni 09. septembra.

Više informacija o konkursu Letnji čitalački maraton možete pronaći na www.klett.rs.

Do kada možeš da se prijaviš?

Za roman koji žele da pročitaju, učenici mogu da se prijave najkasnije do 01.jula 2022. godine, a svoj video sadržaj da pošalju najkasnije do 15. avgusta 2022.

Kako izgleda glasanje?

Deset najboljih radova biće postavljeno na naše društvene mreže Izdavačke kuće Klett 01. septembra, a pratioci imaju rok da glasaju za svog favorita do 08.septembra. Tri najbolja video sadržaja sa najvećim brojem glasova biće proglašena 09. septembra 2022. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Rok za prijavu za Letnji čitalački maraton je produžen: Prijavi se do 01. jula i osvoj vredne nagrade!"

  1. Nađa Aleksić kaže:

    Ja sam Nađa Aleksić i imam 12,5 godina. Želim da pročitam knjugu “Noću čujem zvezde” – Paola Pereti.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama