РТС поново емитује „Коцку, коцку, коцкицу” и „Метлу без дршке”

6 априла, 2016

Под слоганом УЗ НАС СЕ РАСТЕ, Редакција Школског програма која ове године обележава 50 година свог постојања, сваког радног дана од 7.00 до 8.00 емитоваће серије ,,Коцка, коцка, коцкица” и ,,Метла без дршке”.
Уз програм Редакције школског програма, одрастале су и стасавале многе генерације. Поред неколико стотина серија намењених свим узрастима, најпопуларнији и најпрeпознатљивији бренд Школског програма, до данашњих дана остале су серије ,,Коцка, коцка, коцкица” и ,,Метла без дршке”.
1974. године експериментално је покренута серија „Коцка, коцка, коцкица“ , намењена предшколском узрасту са глумцем Бранком Милићевићем и његовим малим другарима. 250 епизода ове серије, као и њена неизмерна популарност доказ су да се са децом о свему може говорити само уколико се прилагоди њиховом узрасту.
До краја ове године у термину ,,Уз нас се расте“ биће емитоване и остале популарне серије Редакције школског програма.

Одговорни уредник Редакције школског програма
Невена Младеновић Благојевић

[ot-video][/ot-video]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


12 коментара на "РТС поново емитује „Коцку, коцку, коцкицу” и „Метлу без дршке”

 1. Marija каже:

  Ovo je previše rano, 7:00 pre podne?! Mogli ste da stavite neke večernje sate. Imam 20 godina i Barnka Kockicu gledam youtubu i preko kaseta.
  Niste svesni koliko će ove emisije imati uticaja na decu, samo promenite termin.

  1. Marijana каже:

   Slazem se sa vama. Meni deca krecu u skolu u 7 i 25, i ne samo moja vec vecina dece. A bilo bi lepo da to vide jer im je mozak i previse zatrovan crtacima punim nasilja!!!

 2. Olivera каже:

  A, da li se može reprizirati u popodnevnim satima? Mislim, nije pitanje na koje Vi možete direktno uticati, ali “preko veze”… 🙂

 3. Olivera каже:

  A, da li se može reprizirati u popodnevnim satima? Mislim, nije pitanje na koje možete direktno uticati, ali “preko veze”… 🙂

 4. Jelena каже:

  Nešto kvalitetno pa makar i staro 50 godina,

  1. Katarina каже:

   Ahahaha…. Pa kad se ništa nije snimilo u zadnjih 50 godina. Fenomenalno, samo je termin loš.

 5. Višnja каже:

  Šteta je sto se omiljene emisije našeg detinjstva emituju u tom terminu. Deca su u skoli i ne mogu da ih gledaju, zao mi je zbog toga…

 6. kristina каже:

  Mogli su da puste u nekom dr vremenskom intervalu. Deca su već u vrtićima.

 7. Vesna каже:

  Slažem se sa predhodnim komentarima, izabrani termin nije odgovarajući. Da bar deca imaju nešto kvalitetno i edukativno da pogledaju u kasnijim terminima, razumela bih da stare emisije ne treba da budu u udarnim terminima.

 8. Svetlana каже:

  SJAJANA VEST
  Ali da razmisli redakcija i početak emisija poemri za neko prikladnije vreme. Sedam sati je ipak vreme kada se deca ili spremaju za vrtiće i školu, ili jošuvek spavaju.A verujem da bi i oni i roditelji uzivali u ovim emisijama i što šta pametno i lepo naučili.
  ZNAČI JOŠ JEDNOM…AKO VEĆ VRAĆATE KOCKICU I METLU EZ DRŠKE VRATITE IH U NEKO NORMALNO I DECI PRISTUPAČNO VREME…..

  1. Anica каже:

   Bilo bi idealno vreme i uvece od 18,18 i 38h do 19 i 30h kao nekad crtaci jer ujutru skola,vrtic.. MOLIM VAS REDAKCIJO RAZMISLITE I O TOME.

 9. Vladan каже:

  Moze li to negde oko 2 ili 3 sata popodne.Da bi gledala sva deca?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама