RTS ponovo emituje „Kocku, kocku, kockicu” i „Metlu bez drške”

6 aprila, 2016

Pod sloganom UZ NAS SE RASTE, Redakcija Školskog programa koja ove godine obeležava 50 godina svog postojanja, svakog radnog dana od 7.00 do 8.00 emitovaće serije ,,Kocka, kocka, kockica” i ,,Metla bez drške”.
Uz program Redakcije školskog programa, odrastale su i stasavale mnoge generacije. Pored nekoliko stotina serija namenjenih svim uzrastima, najpopularniji i najprepoznatljiviji brend Školskog programa, do današnjih dana ostale su serije ,,Kocka, kocka, kockica” i ,,Metla bez drške”.
1974. godine eksperimentalno je pokrenuta serija „Kocka, kocka, kockica“ , namenjena predškolskom uzrastu sa glumcem Brankom Milićevićem i njegovim malim drugarima. 250 epizoda ove serije, kao i njena neizmerna popularnost dokaz su da se sa decom o svemu može govoriti samo ukoliko se prilagodi njihovom uzrastu.
Do kraja ove godine u terminu ,,Uz nas se raste“ biće emitovane i ostale popularne serije Redakcije školskog programa.

Odgovorni urednik Redakcije školskog programa
Nevena Mladenović Blagojević

[ot-video][/ot-video]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


12 komentara na "RTS ponovo emituje „Kocku, kocku, kockicu” i „Metlu bez drške”

 1. Marija kaže:

  Ovo je previše rano, 7:00 pre podne?! Mogli ste da stavite neke večernje sate. Imam 20 godina i Barnka Kockicu gledam youtubu i preko kaseta.
  Niste svesni koliko će ove emisije imati uticaja na decu, samo promenite termin.

  1. Marijana kaže:

   Slazem se sa vama. Meni deca krecu u skolu u 7 i 25, i ne samo moja vec vecina dece. A bilo bi lepo da to vide jer im je mozak i previse zatrovan crtacima punim nasilja!!!

 2. Olivera kaže:

  A, da li se može reprizirati u popodnevnim satima? Mislim, nije pitanje na koje Vi možete direktno uticati, ali “preko veze”… 🙂

 3. Olivera kaže:

  A, da li se može reprizirati u popodnevnim satima? Mislim, nije pitanje na koje možete direktno uticati, ali “preko veze”… 🙂

 4. Jelena kaže:

  Nešto kvalitetno pa makar i staro 50 godina,

  1. Katarina kaže:

   Ahahaha…. Pa kad se ništa nije snimilo u zadnjih 50 godina. Fenomenalno, samo je termin loš.

 5. Višnja kaže:

  Šteta je sto se omiljene emisije našeg detinjstva emituju u tom terminu. Deca su u skoli i ne mogu da ih gledaju, zao mi je zbog toga…

 6. kristina kaže:

  Mogli su da puste u nekom dr vremenskom intervalu. Deca su već u vrtićima.

 7. Vesna kaže:

  Slažem se sa predhodnim komentarima, izabrani termin nije odgovarajući. Da bar deca imaju nešto kvalitetno i edukativno da pogledaju u kasnijim terminima, razumela bih da stare emisije ne treba da budu u udarnim terminima.

 8. Svetlana kaže:

  SJAJANA VEST
  Ali da razmisli redakcija i početak emisija poemri za neko prikladnije vreme. Sedam sati je ipak vreme kada se deca ili spremaju za vrtiće i školu, ili jošuvek spavaju.A verujem da bi i oni i roditelji uzivali u ovim emisijama i što šta pametno i lepo naučili.
  ZNAČI JOŠ JEDNOM…AKO VEĆ VRAĆATE KOCKICU I METLU EZ DRŠKE VRATITE IH U NEKO NORMALNO I DECI PRISTUPAČNO VREME…..

  1. Anica kaže:

   Bilo bi idealno vreme i uvece od 18,18 i 38h do 19 i 30h kao nekad crtaci jer ujutru skola,vrtic.. MOLIM VAS REDAKCIJO RAZMISLITE I O TOME.

 9. Vladan kaže:

  Moze li to negde oko 2 ili 3 sata popodne.Da bi gledala sva deca?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama