Ружић најављује казне за пропусте у организацији завршног испита

18 јуна, 2021

Завршни испит у основним школама биће одржан 23, 24. и 25. јуна. Наш заједнички циљ је да га организујемо на најбољи могући начин, не сме бити пропуста, изјавио је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Министар Ружић одржао је састанак са представницима свих институција које учествују у припреми и реализацији завршног испита у основном образовању, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.


“Завршни испит полагаће више од 68.000 ученика и наш заједнички циљ је да га организујемо на најбољи могући начин. Не сме да нам се деси ни једна грешка. И не сме бити пропуста који ће на било који начин угрозити читав процес а за који је одговоран људски фактор”, рекао је министар Ружић.

У саопштењу се наводи да је најавио драстичне казне за евентуалне пропусте у организацији и спровођењу завршног испита.

“Имамо све услове и предуслове да завршни испит протекне на најбољи могући начин”, навео је министар.

Захвалио је свима на преданом раду и изразио уверење да овогодишњем завршном испиту неће доћи до неправилности, каже се у саопштењу.

У припреми и организацији завршног испита, осим Министарства просвете, учествују и кабинет председнице Владе, Канцеларија за ИТ и е-Управу, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Завод за унапређивање квалитета образовања и васпитања, Министарство унутрашњих послова, ЈП “Поште Србије”, Факултет организационих наука (тестмастер), Еонсистем, есДневник, Министарство здравља и Привредна комора Србије.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Ружић најављује казне за пропусте у организацији завршног испита

  1. Ranka каже:

    Samo pretnje…nista bolje plate.Nisam prosvetar,ali ni njima ni deci sve ovo vreme nije bilo lako,tako da ministre,ostavite se pretnji i pustite da ljudi rade svoj posao

  2. Učiteljica каже:

    Kako se nije setio da plati dnevnicu?
    Jedni te isti nastavnici stalno de\uraju, pregledaju, a pojedini su oslobodjeni.
    Nije posteno!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама