Ružić: Neću dozvoliti da deca budu ugrožena, zbog čega sve više škola prelazi na onlajn nastavu

18 septembra, 2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić apelovao je danas na građane da poslušaju savete lekara koji kažu da je vakcinacija „jedini spas” i jedini način da se deca u zadrže u školskim klupama.

On je naveo i da neće dozvoliti da deca budu ugrožena, zbog čega sve više škola prelazi na onlajn nastavu, ali da se iz aktuelne situacije neće izaći „dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu”, prenosi Beta.

„Dan nije prošao da mi u ministarstvu, sa zdravstvenom strukom ne diskutujemo šta sve možemo da učinimo da učenici budu u svojim klupama zdravi i bezbedni… Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem. Mi u ministarstvu i prosvetni radnici ćemo dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali ne možemo sami to da obezbedimo. Opametimo se”, poručio je Ružić.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Ružić: Neću dozvoliti da deca budu ugrožena, zbog čega sve više škola prelazi na onlajn nastavu

 1. Aleksa kaže:

  Užasno ste dosadni. Ostavite se više kafana, kafića i restorana.
  Ako vršite pritisak na roditelje dece starije od 12 godina da vakcinišu decu, to vam neće uspeti.
  Ali, šta ćete da radite sa onom decom do 12 godina koja ne mogu da se vakcinišu? Da li ste smislili neki model nastave za tu decu? Naravno da niste. Smišljate laži kako se među mlađom populacijom ne prenosi virus, kako su škole bezbedna mesta i slične gluposti. Ko vam veruje?
  Prošle godine u ovo doba je bilo daleko manje zaraženih i deca su išla u škulu podeljena na grupe. Na dnevnu zaraženost preko 10 hiljada, vi donosite odluku da sva deca budu zajedno, tj, njih 30.
  Vrtićke grupe šaljete kući zbog jednog zaraženog a školska deca mogu da šire zarazu jer niste u stanju da naterate roditelje da testiraju decu kad su simptomi očigledni. U svakom odeljenju u ovom trenutku bar po 5 učenika kašlje, kija, šmrče, izduvava nos i sede u klupama. Da li ste vi normalni? Nemojte samo presipati iz šupljeg u prazno i pričati kako deca treba da sede u klupama. Deca i treba da sede u klupama, ali treba da budu zdrava kad dolaze u školu.

 2. Sanja kaže:

  Deca treba da su prioritet, pa i da je pilicijski cas skole treba da rade! A nastavnike koji ne zele da rade udaljiti, ima puno kvalitetnih nastavnika bez posla.Za pocetak-hitno organizovati nastavu uzivo, da deca koja su kod kuce tog dana prate drugu grupu direktno dok oni imaju cas! Najstroze kazniti nastavnike kojo zloupotrebljavaju ovu situaciju jer dok ih ucenici cekaju pores kompjutera neki se i ne jace da se nece ukljuciti. Nastavnici su izgleda zaboravili da su oni u skolama zbog dece i nisu deca u skoli zbog njih!

 3. Đura kaže:

  I, ja predlažem da se kazne nastavnici i da učenike uče njihovi pametni roditelji.Ja mojoj supruzi ne dozvoljavam da drži uživo časove dok joj ne obezbede modnog kreatora,frizera i šminkera,ko zna gde se sve to pušta kada se snimi.

 4. Jasmina kaže:

  Nije problem u privatnim skupovima, vec u odobrenim skupovima, poput Bier festa i ostalim, gde su klinci masovno ulazili sa telefonskim testovima, a da im niko nije trazio licnu kartu. Na jedan test je ulazilo gomila klinaca, slali su jeda drugom testove, i ulazili. Sve to propusti u organizaciji, Moj sin i njegov brat od strica su usli na poslate testove, iako nisu bili njihovi. Klinci su slali jedni drugima testove i ulazili. Nije samo do njih, vec i do organizacije, Ti skupovi nisu trebali da budu dozvoljeni u stanju pandemije, Sad nam je djavo kriv. Ljudi rade sta mogu, na vama je da ne dozvolite. Pokrivate se da ste uradili sve, a niste. Nisu samo ni klinci krivi. Krivi ste vi.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama