Ružić: Nisam siguran kako će početi drugo polugodište, ekskurzije samo uz dozvolu Ministarstva

19 januara, 2022

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da će Tim za škole danas doneti odluku da li će đaci koji su sada na školskom raspustu, krenuti u škole i na koji način će se održavati nastava, prenosi Nova.

„U 14.30 je sastanak i tada ćemo sagledati sve brojke i uporediti ih za brojkama koje ima Institut Batut, koji je deo tog tima“, rekao je Ružić za TV Hepi.

“Nisam 100 odsto siguran po kom modelu će se ići u školu, ali najefikasnije za decu i nastavnike bi bilo da se ide po neposrednom modelu u škole, a predškolske ustanove sigurno idu”, rekao je ministar.

On je rekao da su nastavnici spremni za onlajn nastavu jer se i pre izbijanja epidemije radilo se na edukaciji nastavnika za takvu nastavu.

“Bilo je manjih problema u početku, što je i logično, ali brzo smo se prilagodili. Nije lako ni nastavnicima ni deci, ali tako je kako je”, kazao je Ružić.

Upitan da li mogu da se organizuju ekskurzije, ministar je rekao da svaka škola mora da traži dozvolu Ministarstva.

Izvor: Beta/Nova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ružić: Nisam siguran kako će početi drugo polugodište, ekskurzije samo uz dozvolu Ministarstva"

  1. Lejla kaže:

    Ekskurzije su najmanji problem. Deca nam se ne navikavaju na disciplinu i ucenje, odgovornost i redovnost. Ne mozemo ni mi sami to da organizujemo kad mesec dana rade jedno a mesec dana drugo..

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama