Ружић: Нисам сигуран како ће почети друго полугодиште, екскурзије само уз дозволу Министарства

19 јануара, 2022

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да ће Тим за школе данас донети одлуку да ли ће ђаци који су сада на школском распусту, кренути у школе и на који начин ће се одржавати настава, преноси Нова.

„У 14.30 је састанак и тада ћемо сагледати све бројке и упоредити их за бројкама које има Институт Батут, који је део тог тима“, рекао је Ружић за ТВ Хепи.

“Нисам 100 одсто сигуран по ком моделу ће се ићи у школу, али најефикасније за децу и наставнике би било да се иде по непосредном моделу у школе, а предшколске установе сигурно иду”, рекао је министар.

Он је рекао да су наставници спремни за онлајн наставу јер се и пре избијања епидемије радило се на едукацији наставника за такву наставу.

“Било је мањих проблема у почетку, што је и логично, али брзо смо се прилагодили. Није лако ни наставницима ни деци, али тако је како је”, казао је Ружић.

Упитан да ли могу да се организују екскурзије, министар је рекао да свака школа мора да тражи дозволу Министарства.

Извор: Бета/Нова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Ружић: Нисам сигуран како ће почети друго полугодиште, екскурзије само уз дозволу Министарства"

  1. Lejla каже:

    Ekskurzije su najmanji problem. Deca nam se ne navikavaju na disciplinu i ucenje, odgovornost i redovnost. Ne mozemo ni mi sami to da organizujemo kad mesec dana rade jedno a mesec dana drugo..

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама