Ружић: О евентуалном продужетку јесењег распуста расправљаће Кризни штаб

4 новембра, 2020

У основним школама у Београду на данашњи дан корона вирус потврђен је код 32 ученика и 14 запослених, а премијерка Ана Брнабић каже “да су тренутно школе најбезбеднија места и да се не планира њихово затварање”.

Она је рекла новинарима, у ОШ “Кнегиња Милица” где је присуствовала донирању паметне клупе, да би у овом тренутку била највећа грешка прекидати рад школа и прећи на онлајн наставу јер, како наводи, у тим образовним установама постоје најконтролисанији услови.

Ана Брнабић је поручила да деца могу да нам послуже за пример, јер поштују превентивне мере и опомињу старије да то исто чине.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је да је број заражених у школама у октобру износио 0,024 одсто у односу на апсолутне цифре.

– Нема потребе да се у овом тренутку размишља о алтернативним начинима наставе, иако је све спремно за њену примену. Ипак, очекујем да за тим неће бити потребе – рекао је Ружић.

На Кризном штабу о евентуалном продужетку распуста

Министар просвете Бранко Ружић каже да ће се на Кризном штабу разговарати о евентуалном продужетку јесењег распуста за основце.

Ружић је рекао да одлука о евентуалном продужетку јесењег распуста за три дана за основце још није донета.

Навео је да ће се на Кризном штабу разматрати да ли би таква евентуална одлука помогла у спречавању ширења корона вируса.

Јесењи распуст је предвиђен од среде, 11. новембра до недеље, 15. новембра, а ако би био продужен тграјао би до среде 18. новембра.

Извор: Танјуг/РТВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Ружић: О евентуалном продужетку јесењег распуста расправљаће Кризни штаб"

  1. Aleksa каже:

    Kako vas više nije sramota da državni praznik nazivata raspustom? I pre svega, nije predviđen od srede do nedelje. Subotom i nedeljom deca inače ne idu u školu.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама