Ružić: O eventualnom produžetku jesenjeg raspusta raspravljaće Krizni štab

novembar 4, 2020

U osnovnim školama u Beogradu na današnji dan korona virus potvrđen je kod 32 učenika i 14 zaposlenih, a premijerka Ana Brnabić kaže “da su trenutno škole najbezbednija mesta i da se ne planira njihovo zatvaranje”.

Ona je rekla novinarima, u OŠ “Kneginja Milica” gde je prisustvovala doniranju pametne klupe, da bi u ovom trenutku bila najveća greška prekidati rad škola i preći na onlajn nastavu jer, kako navodi, u tim obrazovnim ustanovama postoje najkontrolisaniji uslovi.

Ana Brnabić je poručila da deca mogu da nam posluže za primer, jer poštuju preventivne mere i opominju starije da to isto čine.

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da je broj zaraženih u školama u oktobru iznosio 0,024 odsto u odnosu na apsolutne cifre.

– Nema potrebe da se u ovom trenutku razmišlja o alternativnim načinima nastave, iako je sve spremno za njenu primenu. Ipak, očekujem da za tim neće biti potrebe – rekao je Ružić.

Na Kriznom štabu o eventualnom produžetku raspusta

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da će se na Kriznom štabu razgovarati o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za osnovce.

Ružić je rekao da odluka o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za tri dana za osnovce još nije doneta.

Naveo je da će se na Kriznom štabu razmatrati da li bi takva eventualna odluka pomogla u sprečavanju širenja korona virusa.

Jesenji raspust je predviđen od srede, 11. novembra do nedelje, 15. novembra, a ako bi bio produžen tgrajao bi do srede 18. novembra.

Izvor: Tanjug/RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ružić: O eventualnom produžetku jesenjeg raspusta raspravljaće Krizni štab"

  1. Aleksa kaže:

    Kako vas više nije sramota da državni praznik nazivata raspustom? I pre svega, nije predviđen od srede do nedelje. Subotom i nedeljom deca inače ne idu u školu.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama