Ružić o kovid propusnicama na Medicinskom fakultetu: “Dobro je da je od nekoga krenulo.”

27 septembra, 2021

– Ukoliko dođemo do 75 ili 80 procenata vakcinisanih uveren sam da neće biti potrebe za bilo kakvim merama, ali do tada važno je da poštujemo sve epidemiološke mere i moram reći da je obrazovni sistem uvek pokazivao tu rezistentnost, to pokazuje i danas i u školama, predškolskim ustanovama i na svima univerzitetima je to identična situacija, rekao je danas Ministar prosvete prilikom posete Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu.

Dodao je da u ovom trenutku broj zaraženih učenika u Srbiji ne prelazi 1,4 procenta, a što se tiče zaposlenih u školama to je oko 1,8 odsto.

– To su brojke koje ne govore o alarmantnoj situaciji, a virus kada se pojavi on dolazi spolja. – rekao je ministar i ponovio da je cilj da se što više ljudi vakciniše.

Ponovio je da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije virusa, a to potkrepio činjenicom da u 73,5 odsto škola ne postoji ni jedno odeljenje u kome se korona virus pojavio.

On je istakao da tim za škole svakodnevno usklađuje mere i radi analize. Kada je reč o nastavi na fakultetima rekao je da kombinovani model nastave postoji na fakultetima od prošle godine.

Ministar je uvođenje kovid propusnica na Medicinskom fakultetu u Beogradu objasnio kao pokazatelj autonomije Univerziteta.

– Ja lično nemam bilo kakvu moć da odbijam mogućnost da se nešto tako donese, naprotiv. Mislim da je to najprirodnije i da li će sada neke druge visokoškolske ustanove to uraditi to će naravno zavisiti od njih. Ali dobro je da je od nekoga krenulo – rekao je Ružić.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama