Ružić o prebacivanju mlađih razreda na onlajn nastavu

27 novembra, 2020

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je namera da ne bude izgubljen nijedan dan obrazovnog procesa, a kamoli godina.


– Ovo je stvar od nacinalnog interesa i ne smemo izgubiti nijednu generaciju iako su okolnosti ovakve. Očekujemo da do završetka raspusta i dolaska vakcine pobedimo koronu i da drugo polugodište nastavimo u redovnijem maniru sa nastavnim procesom – rekao je Ružić za televiziju Prva.

Ružić je, govoreći o obolelima u školama, rekao da brojke nisu zabrinjavajuće, kao i da je obrazovni sistem pokazao svu vitalnost.

Prema njegovim rečima, škole nisu mesto gde dolazi do preterane transmisije virusa, ali da je zbog opšte situacije vlada donela uredbu da se učenici starijih razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola prebace na online nastavu.

– Sadržaji se snimaju po mesec dana unapred za online nastavu i tu nema problema. Ministarstvo prosvete je pripravno i spremno da se svakog dana prebacimo na model online nastave, kao što je bilo i u vreme vanrednog stanja – rekao je Ružić.

Upitan da li će se i učenici nižih razreda prebaciti na tu vrstu nastave, on je rekao da se vodi računa o tome šta kažu zdravstveni radnici, kao i da virus nije takav da ostaje u toj populaciji.

– Čak se govori i da nije prenosiv i da ne ugrožava integritet dece mlađe od 12 godina. Uveren sam i da će i vlada uraditi sve da se što pre nabave vakcine i da ćemo u januaru ući u fazu saniranja problema – rekao je Ružić.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Ružić o prebacivanju mlađih razreda na onlajn nastavu

 1. Milica kaže:

  Zašto onda učenici petog i šestog razreda prelaze na onlajn kad oni spadaju u kategoriju dece koju ne ugrožava virus?

  1. Marko kaže:

   Činjenica je da ovde niko (ni ministi, ni krizni štab) nema pojma ništa, a kamoli da se razumeju u svoj posao kao što je rukovodjenje državom.Da oni znaju da rade svoj posao, ne bi nam deca bežala u drugu državu da rade, doktori bi bili savesni i etički bi radili svoj posao, učitelji i nastavnici bi učili decu i bili zadovoljni svojim primanjima.
   Sveopšte rasulo, nema svere života a da može nešto normalno da se uradi, bez veza i vezica, bez zaobilaženja sistema.
   Jednostavno dotakli smo dno, sada je samo koliko duboko tonemo u mulj.

 2. Aleksa kaže:

  Mislim da bi gospodin Ružić mogao da se žrtvuje i zameni nekog obolelog učitelja u narednom periodu. Pretpostavljam da mu to neće biti problem. Ako je ministarsku fotelju savladao ovako brzo, neće mu teško pasti ”čuvanje” dece. Naravno, poželjno je da nosi masku i pridržava se i drugih epidemioloških mera.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama