Ружић о пребацивању млађих разреда на онлајн наставу

27 новембра, 2020

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је данас да је намера да не буде изгубљен ниједан дан образовног процеса, а камоли година.


– Ово је ствар од нациналног интереса и не смемо изгубити ниједну генерацију иако су околности овакве. Очекујемо да до завршетка распуста и доласка вакцине победимо корону и да друго полугодиште наставимо у редовнијем маниру са наставним процесом – рекао је Ружић за телевизију Прва.

Ружић је, говорећи о оболелима у школама, рекао да бројке нису забрињавајуће, као и да је образовни систем показао сву виталност.

Према његовим речима, школе нису место где долази до претеране трансмисије вируса, али да је због опште ситуације влада донела уредбу да се ученици старијих разреда основних школа и ученици средњих школа пребаце на онлине наставу.

– Садржаји се снимају по месец дана унапред за онлине наставу и ту нема проблема. Министарство просвете је приправно и спремно да се сваког дана пребацимо на модел онлине наставе, као што је било и у време ванредног стања – рекао је Ружић.

Упитан да ли ће се и ученици нижих разреда пребацити на ту врсту наставе, он је рекао да се води рачуна о томе шта кажу здравствени радници, као и да вирус није такав да остаје у тој популацији.

– Чак се говори и да није преносив и да не угрожава интегритет деце млађе од 12 година. Уверен сам и да ће и влада урадити све да се што пре набаве вакцине и да ћемо у јануару ући у фазу санирања проблема – рекао је Ружић.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Ружић о пребацивању млађих разреда на онлајн наставу

 1. Milica каже:

  Zašto onda učenici petog i šestog razreda prelaze na onlajn kad oni spadaju u kategoriju dece koju ne ugrožava virus?

  1. Marko каже:

   Činjenica je da ovde niko (ni ministi, ni krizni štab) nema pojma ništa, a kamoli da se razumeju u svoj posao kao što je rukovodjenje državom.Da oni znaju da rade svoj posao, ne bi nam deca bežala u drugu državu da rade, doktori bi bili savesni i etički bi radili svoj posao, učitelji i nastavnici bi učili decu i bili zadovoljni svojim primanjima.
   Sveopšte rasulo, nema svere života a da može nešto normalno da se uradi, bez veza i vezica, bez zaobilaženja sistema.
   Jednostavno dotakli smo dno, sada je samo koliko duboko tonemo u mulj.

 2. Aleksa каже:

  Mislim da bi gospodin Ružić mogao da se žrtvuje i zameni nekog obolelog učitelja u narednom periodu. Pretpostavljam da mu to neće biti problem. Ako je ministarsku fotelju savladao ovako brzo, neće mu teško pasti ”čuvanje” dece. Naravno, poželjno je da nosi masku i pridržava se i drugih epidemioloških mera.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама