Ružić o razlogu zbog kog je doneta odluka o raspustu i o tome kako će se ići u škole posle raspusta

7 februara, 2022

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas da je odluka o raspustu za đake doneta kako bi se potpomogla borba protiv omikron soja koronavirusa, a da je sam predloge iznet na Timu za škole, u kojem sede predstavnici Batuta, dela Kriznog štaba i ministarstva prosvete.

“Nakon brojnih konsultacija i pretpostavki da će pik ovog talasa epidemije biti sredinom meseca, odlučili smo da se praktično na ova tri neradna dana koja su definisana kalendarom, dodaju još dva radna dana, čime ćemo dobiti 9 dana da potpomognemo borbu protiv koronavirusa.”, rekao je ministar prosvete Ružić.

Kada je reč o nastavku drugog polugodišta i modelu nastave koji će tada biti primenjivan, ministar objašnjava da će ta odluka biti doneta pred kraj raspusta koji sledi.

“Mislim da je važno da ne kažnjavamo neke sredine gde zaista nema razloga da deca ne idu po neposrednom modelu, i mislim da ćemo na taj način uspostaviti sistem”, objasnio je Ružić čime je najavio da se nakon raspusta nastava neće odvijati isto u svim sredinama u Srbiji.

On je rekao i da je situacija sa virusom u školama bolja nego prošle nedelje.

“Što se tiče nastavnog osoblja zaraženo je 4 odsto. To su podaci Batuta i to je dovoljan podatak koliko je to fragmentaran broj. Što se tiče dece, to je nepunih 5 hiljada, tj. 0,64 odsto starosne dobi od 6 do 18 godina”, rekao je ministar prosvete za TV Prva.

Ministar je dodao da nemamo veliki problem u obrazovnom sistemu sa zaražavanjem dece, ali postoje poteškoće u procesu izvođenja nastave jer dolazi do zaražavanja nastavnika i njihovog odsustvovanja s posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ružić o razlogu zbog kog je doneta odluka o raspustu i o tome kako će se ići u škole posle raspusta"

  1. Nikola kaže:

    Ovaj tzv.Tim za škole zajedno sa tzv. ministrom treba krivično da odgovara .Ovo više ne liči na školu nego na cirkus.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama