Ружић: Организовати школска такмичења уз поштовање мера

3 фебруара, 2021

Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило је данас свим основним и средњим школама допис у коме се наводи да се организују сва планирана такмичења и смотре ученике уз поштовање епидемиолошких мера.
рузиц

Министар просвете Бранко Ружић каже да је циљ такмичења и смотри, афирмација образовно васпитног рада, постигнућа ученика и подизање квалитета образовања.

“Одлука да се такмичења и смотре одрже уз поштовање свих епидемиолошких мера донета је у најбољем интересу ученика и како нико од ученика не би био оштећен и дискриминисан”, навео је Ружић у писаној изјави Танјугу.

Уз допис Министарства школама су достављене и препоруке за поступање током одржавања такмичења ученика у циљу превенције и контроле инфекције вирусом Ковид 19 Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут”.

Како се наводи, потребно је примењивати све мере превенције за спречавање вируса, укључујући и обавезно ношење маске и обезбеђивање мера за појачану хигијену руку и простора.

Током одржавања такмичења број ученика у учионици не може бити већи од 15, а неопходно је и одржавање физичке дистанца од најмање 1,5 метара. За контролу спровођења мера неопходно је задужити једну особу, део је препорука Института за јавно здравље.

Међу препорукама је, такође, да спортска такмичења буду померена и одржана у тренутку када епидемиолошка ситуација буде повољнија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Ружић: Организовати школска такмичења уз поштовање мера

  1. Ивана каже:

    Министарство, наравно, да своју “препоруку”, а сва одговорност падне на школе. Врло лепо оперу руке од свега лошег што може да се деси, а припреме терен да покупе похвале када надљудским напорима нас на фронту све прође како треба. Докле?!

  2. Наставница физике каже:

    Ове године је срамно организовати такмичења за више разреде. Деци је био омогућен само део редовне наставе, до средњег нивоа. А онда се министарство кити успешном школском годином, чак и такмичењима! Сви смо требали да бојкотујемо! Да су бар послали обавештење пре распуста, да се најбољи ђаци припремају…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама