Ružić: Organizovati školska takmičenja uz poštovanje mera

3 februara, 2021

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je danas svim osnovnim i srednjim školama dopis u kome se navodi da se organizuju sva planirana takmičenja i smotre učenike uz poštovanje epidemioloških mera.
ruzic

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da je cilj takmičenja i smotri, afirmacija obrazovno vaspitnog rada, postignuća učenika i podizanje kvaliteta obrazovanja.

“Odluka da se takmičenja i smotre održe uz poštovanje svih epidemioloških mera doneta je u najboljem interesu učenika i kako niko od učenika ne bi bio oštećen i diskriminisan”, naveo je Ružić u pisanoj izjavi Tanjugu.

Uz dopis Ministarstva školama su dostavljene i preporuke za postupanje tokom održavanja takmičenja učenika u cilju prevencije i kontrole infekcije virusom Kovid 19 Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”.

Kako se navodi, potrebno je primenjivati sve mere prevencije za sprečavanje virusa, uključujući i obavezno nošenje maske i obezbeđivanje mera za pojačanu higijenu ruku i prostora.

Tokom održavanja takmičenja broj učenika u učionici ne može biti veći od 15, a neophodno je i održavanje fizičke distanca od najmanje 1,5 metara. Za kontrolu sprovođenja mera neophodno je zadužiti jednu osobu, deo je preporuka Instituta za javno zdravlje.

Među preporukama je, takođe, da sportska takmičenja budu pomerena i održana u trenutku kada epidemiološka situacija bude povoljnija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Ružić: Organizovati školska takmičenja uz poštovanje mera

  1. Ivana kaže:

    Ministarstvo, naravno, da svoju “preporuku”, a sva odgovornost padne na škole. Vrlo lepo operu ruke od svega lošeg što može da se desi, a pripreme teren da pokupe pohvale kada nadljudskim naporima nas na frontu sve prođe kako treba. Dokle?!

  2. Nastavnica fizike kaže:

    Ove godine je sramno organizovati takmičenja za više razrede. Deci je bio omogućen samo deo redovne nastave, do srednjeg nivoa. A onda se ministarstvo kiti uspešnom školskom godinom, čak i takmičenjima! Svi smo trebali da bojkotujemo! Da su bar poslali obaveštenje pre raspusta, da se najbolji đaci pripremaju…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama