Ружић: Разлога за продужавање распуста нема, епидемиолошка ситуација у школама никад боља

25 новембра, 2021

Још није познато када ће бити одржана седница Кризног штаба за борбу против коронавируса на којој би требало да буде одлучено да ли ће зимски распуст за ђаке бити продужен. Министар просвете сматра да разлога за продужавање распуста за сада нема.

Ружић, такође, није упознат са термином одржавања Кризног штаба.

„За сада је једино извесно оно што прописује календар кад је у питању почетак распуста. Епидемиолошка ситуација у школама никада није била боља – има само око 0,7 заражених коронавирусом, и гледано са те стране нема потребе да распуст почне раније“, рекао је Ружић за Нова. Ипак, наглашава он, Кризни штаб може да донесе другачију одлуку након што буде узео у разматрање целу епидемиолошку ситуацију.

„Што се тиче мале матуре, не постоји разлог за њено померање. Чак и ако распуст буде био продужен додатни период, он неће месец или два, него краће, и то ће моћи да се надокнади“, рекао је Ружић.

Подсећамо, према најавама медија, управо би продужавање распуста и ковид пропуснице требало да буду тема на идућој седници Штаба. Ипак, Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника Србије, у изјави за Нову, подсећа да је већ био продужен јесењи распуст и да су то дани које треба надокнадити.

„Имамо већ за надокнаду три дана, толико је продужен јесењи распуст“, подсећа Јанковић. Она сматра да би циљ требало да буде да се на распуст оде по званичном плану и да он траје од 31. децембра до 24. јануара.

Извор: Нова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Ружић: Разлога за продужавање распуста нема, епидемиолошка ситуација у школама никад боља"

  1. Jole каже:

    Da li ćemo mi roditelji, građani ove zemlje ikada dobiti prave, realne informacije? Ok, ako treba ranije na raspust, ali zašto se samo škole zatvaraju, dok rasprodaje i novogodišnja euforija se zahuktava? Šta je sa firmama, kako one rade punom parom?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама