Ružić: Roditelji jednog od đaka koji je učestvovao u incidentu u Trsteniku doneli potvrdu od lekara da je u to vreme mladić bio – neuračinljiv

22 novembra, 2022

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je danas za Tanjug da očekuje da će sva tri učenika iz Trstenika do kraja nedelje biti kažnjeni najstrožom kaznom – isključenjem iz škole.

U izjavi za Tanjug, Ružić je rekao da su u međuvremenu roditelji jednog od učenika dostavili medicinsku dokumentaciju od nadležne zdravstvene ustanove da je dete u trenutku izvršenja tog dela bilo neuračunjivo.

– Moramo svi zajedno raditi na autoritetu nastavnika koji rade jedan plemeniti posao. Moramo povesti računa, ne samo o njihovim platama, već i o njihovom statusu u društvu – poručio je ministar.

Na pitanje da li to znači da će prosvetni radnici dobiti status službenog lica, Ružić je odgovorio da je iz razgovora sa sindikatima zaključio da oni nisu za takvo rešenje.

– Pre svega iz praktičnih razloga. Jer je onda krivična odgovornost kako tog službenog lica, kao i onoga ko učini nasilje prema njemu mnogo veća. Mislim da možemo doći do jednog održivog rešenja koji je bolji i za nastavnike i zato smo formirali Radnu grupu u koju će ući i predstavnici koje će delegirati reprezentativni sindikati – rekao je Ružić.

On kaže da treba zahvaliti medijima koji su alarmirali javnost o tome šta se dešava u školama, ali da apeluje da prijave ne idu prema medijima, nego tamo gde treba, pre svega školama.

– Stičem utisak da je u javnosti jedina tema nasilje u školama. S tim se ne bih složio, ali poznajući situaciju mogu da kažem da to nije tako – poručio je ministar prosvete.

Takođe, Ružić kaže da nije stvar u tome da deca budu izbacivana iz škole, da teme nisu sankcije, već edukacija i prevencija.

– Nemojte da zaboravimo na kuću gde se stiče vaspitanje i formira vrednosni okvir. Apelujem na roditelje da budu aktivni deo tog procesa – apelovao je Ružić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


81 komentara na "Ružić: Roditelji jednog od đaka koji je učestvovao u incidentu u Trsteniku doneli potvrdu od lekara da je u to vreme mladić bio – neuračinljiv

 1. stane kaže:

  Ministar je čist birokrata.Prevencija se radi pre skandala.Šve đake isključiti bez prava upisa u Srbiji.A ovaj neuračunljiv odmah u ludnicu.Tako treba raditi

  1. Danijela Jankovic kaže:

   Ojednom neuracunljiv…HITNO ispitati ko kako je dao papir…i traziti drugog doktora …placeno 100posto…

   1. Milan kaže:

    Neuređena država

  2. Milena kaže:

   Kakva je to kategorizacija? Ko je lud? Nista njemu ne fali, vec su pevise bahati i osioni!

  3. Alo Bre kaže:

   I lekara koji ga je ekspresno proglasio neuracinljivim poslati u Lazu na posmatranje!

 2. Vera kaže:

  Hitno ispitati ispravnost uverenja po neuračunljivosti.Koji dr.je to potpisao i za koliko para.

  1. Mico Dragas kaže:

   Upravo tako sad odjednom neuračunljiv!Kako se to dete uošte upisalo u školu ako nije kako treba?

 3. boki kaže:

  Ministar i direktori cuvaju fitelje i stanje u prisveti sve losije.Kriju se nerad po skolama nigde odgivotnosti daci nista nemorahu uciti oçene poklanjaju.Doneti hitno ostre kazne za ucenika i prifesora i brzo reagovati a redovno vrsiti ispekcijsku kontrolu .U skole se uvukla politika i strsnacke podele

 4. Snežana Petrov kaže:

  Nastavnici svakodnevno doživljavaju nasilje od direktora škola, kao i od kolega bliskih direktorima po partijskoj liniji. Ucenjeni su, omalovažavani, diskriminisani. Deca su kao vršioca nasilna prema nastavnicima tek na drugom mestu.

 5. Zarko kaže:

  E moj ministre. “Nemojmo da zaboravimo kucu”. Opet ista prica, ista shema. Da prebacimo svu odgovornost na kucu. E pa g-dine ministre, da delegiramo onda neka teska pitanja;
  – koga imamo kod kuce?
  – sa kim deca provode vreme?
  – zasto roditelji nisu kuci i po 16 casova,
  – zasto se drzava odrodila od porodice pa je porodicni problemi ne zanimaju?
  – zasto su deca besna i nezadovoljna?
  – zasto drzava propagira nasilje, prostituciju i nemoral (zadruge, parovi, baka krmak isl).
  Eto za pocetak.

  1. Mira Milošević kaže:

   Sve si u pravu, i to oni dobro znaju, no uhvatili se u tuđe kolo i ne mogu iz njega. A Srbija ima rešenje, verujte, znam šta govorim.

 6. Buba kaže:

  Pa sram da bude roditelje i lekara što su tako nešto i napisali! Neuračunljiv! Bože dragi ! Treba ih isterati iz škole i objaviti lica javno da budu primer ostalima!!! Dok tako nešto ne bude..oni će biti još gori !

 7. Smetalo zanoveralo kaže:

  Zasto onda ide u skolu za uracunljive

 8. Lljut kaže:

  Gospodine Ružicu, koliko znam rodotelji su odgovorni za postupke svoje maloletne dece, zašto ovde niko ne pominje sankcije prema roditeljima.Znam da ovo nije u vašem domenu ali oglasite se u Skupšti djte predlog, deca nasilnici u vaspitno popravne ustanove, roditeljima novčane ili zatvorske kazne. Ko je primio ,,neuračunljivo” dete u redovnu školu, kad je lekarski izveštaj bio lažan..

  1. Dragan kaže:

   Ne postoje škole za neuračunljive a i specijalne su ukinute,na snazi je inkluzija.

  2. sojo kaže:

   Tako je,za roditelja krivična prijava,obavezno……!

 9. Marija kaže:

  Mislim da isključenje iz škole nije najbolje rešenje jer tada ostavljamo na ulici mladog čoveka koji je već krenuo lošim putem, što je uvod u delikvenciju i dalji kriminal. Međutim, uvela bih visoke novčane kazne za roditelje, pa bi više razmišljali o vaspitanju i socijalizaciji. Trebalo bi i da ovakva medicinska dokumentacija, koju su nabavili (izraz namerno koristim) roditelji, ostane zabeležena i prati ovog mladog čoveka, jer ne biste valjda voleli da mu roditelji još nabave i diplomu fakulteta, npr.medicinskog, pa da vas sutradan leči.

 10. Anica kaže:

  Kada nam ministri i ko zana ko još već imaju falš diplome šta je teško nabaviti ludo uverenje,kod nas sve može.Kako lekari nisu ustanovili da je neuračunljiv kada je vadio uverenje za upis u školu.Direktori škola su tu da zataškaju probleme.

 11. Mira Milošević kaže:

  Tugo golema, kad’ ministar prosvete kaže da su mediji pomogli, jer su alarmirali javnost. Kao da je to pomoć i kao da je došao sa Marsa, pa ne zna da je to samo delić priče o nasilju u školi, porodici i društvu uopšte. Bilo je gorih ispada, za koje se zna, ali i onih za koje se ne zna. Ustvari, sve se zna. I ? Neka mi neko kaže, koje su to kaznene mere, dovele dete u red. Bila sam svedok sličnog slučaja u jednoj školi u Novom Sadu. Mere su bile, prelazak u drugu školu. No, pitam ja gospidina Ružiča, kako kazna može biti uspešna mera, kad su se kazne zakonski sami odrekli.Nema štapa, nema verbalne prinude, jel’ tako, a ima medijskog čerečenja, ali bukvalnog čerečenja, ima prebacivanja u drugu školu, da ga tamo dočekaju kao belu vranu, a bome, ima i izbacivanja na ulicu, jer, eto ulica će ga “opametiti”.
  Pa, malo mozga da upotrebimo, razumeli bi da vatra na vatru, daje veći plamen, tu je potrebna tišina, a ne talambasi. A staviti prst na čelo i zapitati se ŠTA JE UZROK,
  SVE VEĆEM NASILJU U ŠKOLI I PORODICI. Naša nesrećna deca su ono što smo napravili sami od njih, i u porodici i u okruženju. Čist produkt. Neko u porodici uspe da ih sačuva, neko ne uspe. Zavisi od njegovog saznanja i statusa upšte. Dakle, niko kriv, niko dužan, ali meta je postavljena, pucajte.
  Stoga, ministar neka se pita šta su preduzeli, da zaštite omladinu od satanskih sadržaja na medijima, koje roditelji prihvataju kao takve stihijno, šta su preduzeli, da razmotre koliko je šargarepa i oduzimanje šargarepe, napravilo haosa, pohlepne i agresivne mališane i omladince, pa i odrasle. Za ime Boga, treba shvatiti da je sve to nameštenije sa zapada i da su nam kape oni sašili. Pod ti kapama raste naše dete, preumljeno i nalik, ne sebi, liku Božijem, već nalik onome koji se ne pominje, ko u manjoj meri, ko u većoj.
  A još veći greh je biti slep i gluv, pri činjenici da Srbija ima rešenje i za porodicu i za školu.
  Dako se neko seti, a za sve, neka nam je Bog na pomoći i neka nam oprosti.

 12. Ma daj kaže:

  I tog lekara najstrožije kazniti jer indirektno učestvuje u kriminalu! A roditelj, da nije tako pokrivao “nestašluke” svog debilnog sina verovatno bi sad imao uračunljivog. A sina, kao neuračunljivog, uputiti u Lazu.

 13. Josip Broz Tito kaže:

  Treba nam disciplina kao u Severnoj Koreji♥️♥️♥️ i svi problemi bi bili rešeni.

 14. Dragan kaže:

  Javno da se objave imena-ime doktora koji je izdao tu očigledno fiktivnu potvrdu i po mogućstvu pokrenuti postupak.

 15. Ja kaže:

  A kada je upisivao skolu kakav je tada bio nalaz lekara?

 16. Nikola kaže:

  Roditelji doneli potvrdu da je bio neuracunjiv? E moji roditelji, kakvu medvedju uslugu cinite za vaseg sina?

  Da li ce vam potvrda pomoci sutra kad pocne nad vama da se izivljava?
  Bolje bi bilo da nauci lekciju al dobro.
  Nadam se da će momci naučiti lekciju…

 17. Vesna kaže:

  Edukacija i prevencija, pa hajmo da vidimo ko nije edukovao a ko nije preventivno radio. Na koji nacin se to radi. Da vidimo sta to direktor skole nije preduzeo ako su ovi ucenici i ranije imali neke ispade. Trebalo se odmah nesto preduzeti da ne dodje do ovoga. Smeniti direktora ako se ispostavi da je zmirio i gurao pod tepih. A kazna za djake je upravo ta da se iskljuce iz skole. Kazne poostriti jer do sada deljenjem ukora nista se ne postize, kazna je blaga i to ucenici koriste, a nastavnik ostecen sa svih strana. I da vidimo sa tim dr.kako je opravdanje mogao da da i da unazad ispise opravdanje, na osnovu reci njegove majke ili sta. A ta majka nije dosla pre incidenta ako joj je sin imao problem. To je prevencija.

 18. Vana kaže:

  Premestaj iz te skole u drugu je adekvatno samo da nisu ukori koji bas nista ne znace deci. A ta majka je trebala doci pre incidenta da upozori nastavnike i direktora da joj je dete jefan odredjeni period nece biti uracunljivo zbog toga i toga. To pije vodu i veruje se, a ovo naknadno treba da se dobro ispita. A da li se sme pa da vidimo kako se sme potvrda naknadno izdavati.

 19. branex kaže:

  pa naravmo da su neuračunljivi

 20. Laki kaže:

  Izbaciti ih iz skole i pokrenuti krivicni postupak protiv izgrednika i nedozvoliti upis u drugu skolu

 21. Marko kaže:

  Treba se napravi konzilijum doktora sa VMA,da decka posmatraju.
  Ukoliko se ispostavi da je neuracuniva osoba,posaljite ga odmah u Lazu K.Lazarevica ili ga posaljite kod mene u dusevnu bolnicu u Gornjoj Toponici.
  Ukoliko se pokaze da je normalan,doktora koji je dao uverenje da zastiti tu osobu,odmah 10 godina zatvora i 10.000 evra kazna.
  Dok se tako ne radi,u ovoj drzavi ima da se desavaju iste stvari.

 22. Joly kaže:

  Da, najlakše tako, neuračunljiv. A u trenutku upisa? Ko mu je dao lekarsko uverenje i kakvo, da je sposoban da pohađa školu?
  Još će na kraju ispasti da ih je mučena profesorica isprovocirala, da je sama pala i ko zna kakva još nebuloza. Žalosno. Strašno.

 23. Uzas kaže:

  Zna se gde je mesto neuracunljivima

 24. Miki kaže:

  Lekara sto je napisao uverenje i ucenika mesec dana u bolnicu Krusevac 5 sprat

 25. Mirjana kaže:

  Utoliko bolje što su roditelji doneli potvrdu lekara o neuračunljivosti, neka ga upišu u školu za decu ometenu u razvoju.

 26. Ljuba kaže:

  E sad posto je neuracunljiv, upis u školu dece sa posebnim potrebama.

 27. Goca kaže:

  Sramota!neka ponesu onda i spakuju detetu palicu u ranac,kad bude hteo opet da bude neuracunljiv

 28. Svetlana Nikolic kaže:

  Ovakvim postupkom se daje pravo bahatim roditeljima a neuracunljivoj deci se daje podstrek da mogu da rade sta hoce.Korupcija ispred coveka-nastavnika.
  Za takav postupak mora zakon da se menja i automatski tatina i mamina deca samo na online nastavu jer nisu socijalizovani
  Sve sto se desava i sva nadilja u skoli moraju ici u medije da bi se zastitila mirna i lepo vaspitana deca. Nisu svi sposobni da se odbrane od nasilnika .Ucenica je nasilniku probila dlan olovkom ali ni to nije resenje ,pokazati okruzenju da mozemo biti ludji i neuracunljiviji od neuracunljivih.Ministarski potez je pogresan i tek sada ce biti nadilja ako se to izvrsi

 29. Konan018 kaže:

  Znači on je mogao i da ubije nastavnicu i izvadi potvrdu da je bio neuračunjiv🤔. More i tom doktoru suspenzija pa da vidim da li će ponovo neko da pokriva nasilje od lekara !!

 30. Zub kaže:

  Bravo roditelji,samo tako,vaspitace ga neka Shtangla na ulici a onda potvrda nece da vredi

 31. Nina kaže:

  Sram ih bilo,skidaju odgovornost sa sebe i deteta nasilnika,a nisu svesni da nista dobro mu ne cine.Nek zna da treba da odgovara za postupke svoje!

 32. Zex kaže:

  Platili psihijatru da napise neuracunljiv.

 33. Gordana kaže:

  Ako je neuracunljiv onda na lecenje nije skola mesto za neuracunljive.Bas zato sto neuracunljivi idu u redovne skole postacemi drustvo neuracinljivih.

 34. Petar kaže:

  Dakle, lekar je, nakon 5 dana, utvrdio da je “dete” u trenutku izvršenja nasilja nad profesorkom. Ovde su se lekarska struka i etika baš pokazale. Ako roditelj baš nema vremena da vaspitava dete, ima dobra poznanstva za pouzdana opravdanja. Da li bi sredio dijagnozu o mogućim neuračunljivostima, ako bi ta dijagnoza pratila dete i kod svakog pokušalja zapošljavanja ili bilo kakvog konkurisanja za neku poziciju?

 35. Biljana kaže:

  A sta treba mi Zdrastveni radnici da radim0 kad nas pacijenti sutiraju,psuju,gadjaju,tuku….?

 36. Rusmira kaže:

  Vratiti dostojanstven status uciteljima. Djaci su ustajali kad ucitelj, nastavnik i profesor udje u ucionicu.

 37. Okruglo pa na ćoše kaže:

  Ružić ispriča priču okruglu pa na ćoše. Mere izbacivanja u ekstremnim slučajevima treba da ostane jer će to malo ohladiti usijane glave koje neće večito biti tinejdžeri, već će se u nekim zrelim godinama stideti svoje mladosti. Što se tiče neuračunljivosti jednog od dečaka, šta je on radio u odeljenju mentalno zdrave dece? Zašto nije u odeljenju za decu sa posebnim potrebama? Jer, ako on ima epizode neuračunljivosti, trebalo bi da bude u odeljenju gde su nastavnici obučeni i znaju kako da obuzdaju tu decu. Znači, dečka koji ima potvrdu lekara da je neuračunljiv, poslati u specijalno odeljenje. To je sasvim legalno, jer su roditelji doneli potvrdu za to. Takav postupak bi otreznio i roditelje.

 38. Milovan kaže:

  Znaci roditelje ,LEKARA i dete onako dzumle sve u zatvor,a ti ministre u planinu da čuvaš ovce ,nisi ni za pomocnog radnika u školi a kamo li za ministra ….
  (sram vas bilo)

  1. Oliver kaže:

   Apsolutno se slazem sa Vama!

 39. Rajko Švabić kaže:

  Kakvi roditelji, takvo i dete. Čist bezobrazluk. To što je lekar napisao ne sme da bude opravdanje. Neka kod kuće bude neuračunljiv i majci izmiče stolicu.

 40. Dusanka kaže:

  E sada treba proveriti i one koji izdaju potvrde o neuracunljivosti. Ako je i bio u tom stanju, zašto je isao na nastavu? Sta da je *ako je bio neuracunljiv ubio nekog!? Zato i jesu takvi ,jer imaju roditelje koji ih pravdaju i čupaju ,umesto da ih vaspitavaju.

 41. Alex kaže:

  Dajte platu prosvetarima od 1000-1500e i uvedite krivično odgovaranje za fizičke napade na njih.. i za buzdovane od 14-18god društveno korisni rad. Ukoliko au agresivni neka iskoriste tu energiju u korisne svrhe.

 42. Milica Jović kaže:

  Neuračunljiv čuj molim te . Pa odlicno ako vec imaju potvrdu nek upisu dete u adekvatnu ustanovu za neuračunljivost, drugi nisu duzni ni nastavnici ni deca da trpe neuračunljive osobe.

 43. Mile kaže:

  Momentalno ukinuti pink televiziju,tako se ukida monstrum od programa koji prikazuje zadruge od koje gledajući to ,ljudi gube razum a nisu toga svesni.

 44. D Dragan kaže:

  Ako je neuračunljiv sad ga pošaljite u specijalnu školu

 45. Buba. kaže:

  Ružicu, sta Kaze ministarka za brigu o porodici? Kako da roditelji provode vise vremena sa decom kada rade do 17-18h i koliko onda imaju vremena za decu i porodicu.Nije li normalno radno vreme od 8-16 leti,a zimi od 7 -15h.Pogledaj prodavnice rade do 22h.Da li je to normalno? To je zato sto ljudi rade do 18h,a kada krenu kuci idu u prodavnice i nabavku.Strasno.Sustina je u tome.

 46. Nebitan kaže:

  Apelujes na roditelje Ruzicu?
  Ne pitas imaju li vremena da se posvete deci jer oboje rade po 12-24h jer ste primanja doterali do mizerije! Kaze AV bice plate 700e da zato prvo podigne sve cene na 150% a primanja za 20% i time se hvalite???

 47. Milena kaže:

  I kako ce u buduce ucenik da bude na casovima kod tog profesora? Mislim da bi ga trebalo prebaciti u drugo odeljenje!

 48. Slaviša kaže:

  Kako je onda uopšte mogao biti upisan u školu. Koliko znam deca pre polaska u školu idu na zdravstvene preglede.
  Ako je on neuračunljuv morao je umesto u školu da bude na lečenju?

 49. Mijamoto kaže:

  To veze nema..Svaka fukara kada napravi problem trci kod Psihijatra da mu da izvestaj da bi se branio sa tim..pusti ti to..ima da odgovaras i ako si bio neuracunljiv ima mera prinudnog lecenja da lezis u Kovin ili Padinskoj skeli 2,3 godine koliko te osude za delo

 50. Zoran kaže:

  Mislim da bi društvo trebalo da, roditelje koji su za svoje dete doneli uverenje da je u tom momentu bilo smanjene svesti tj. neuraćunljivo, njih da stavi na posmazranje a doktori preko komore lekara da im se zabrani rad na određeno vreme. To je bezobrazluk.

 51. Dado kaže:

  Izgleda da su tu toditelji neuracunljivi

 52. Valentina kaže:

  Pa onda taj djak nije za normalnu skolu ako ima potvrdu da je bio neuracunljiv.Bravo za doktora koji je napisao izvestaj.Ako imas vezu,pisi i idemo dalje.STRASNO.

 53. Srbin kaže:

  Sta tu da se komentarise ispisati iz skole i roditeljima po prijava i lekaru po dzepu svima

 54. Dragan Djuric kaže:

  I jest neuračunljiv.Zato ga treba registrovati kao NEURAČUNLJIV tako da svi koji su u njegovoj blizini znaju da je neuračunljiv.

 55. Sneza kaže:

  Naravno da je dobro da mediji naprave halabuku i obaveste javnost. Da nije toga, niko nista ne bi ni preduzeo, stvari bi se zataskale, a klinci bi ostali u skoli i nastavili sa svojim bezdusnim izivljavanjima

 56. dasa kaže:

  hahaha 🤣
  neuralunljiv

  osto taki da Bog da i dripac i doktor koji je potpisao nalaz i mišljenje

 57. Sladjana Momčilović kaže:

  Isključiti iz škole ,bez prava upisa u drugu i što pre aktivirati kaznu koja postoji u zakonu a to je DRUŠTVENO KORISNI RAD koji jako dobro funkcioniše kao kazna u većini država ,a lekaru koji je izdao uverenje,preispitati ,licencu.Naravno ovde bi se trebala oglasiti LEKARSKA KOMORA ukoliko nije zauzeta planiranjem novogodišnje zabave na nekoj egzotičnoj destinaciji.DRUŠTVENO KORISTAN RAD je idealan za ovakve usiljene ,bahate ,mamine i tatine.Zašto da ne ,ulice bi blistale ,parkovi i zelenilo bili održavani,
  i još mnogo toga se podrazumeva ovom kaznom. Pomagali bi kao ŠEGRTI u majstorskim radionicama i konačno za nekoliko godina izdržali ovakvu kaznu i izučili neki zanat pošto u školu nemogu da se vrate.

 58. Djole kaže:

  Gde je mesto neuracunljivima? I neuracunljivima po potrebi? Samo za budale nema institucija! Za ludake i krimose ima mesta!

 59. Mama kaže:

  Prvo, verovatno bih ja prva pokusala da “iscupam” svoje dete. Kakav je, takav je moj je. Mozda su ti roditelji zakazali u vaspitanju. Ali drzava je ta koja je vise zakazala. Profesor ne sme da kazni dete, profesor pojedinim ne sme da da manju ocenu. Drzava pa onda ovi jadnici sto im se deca kabadahije vuku danima po tabloidima…

 60. Mikele kaže:

  Proveriti da li je stvarno neuračunljiv. Ako nije, kazniti lekara i ustanovu koja je izdala potvrdu. Ako jeste, poslati momka u ustanovu za neuračunljive na lečenje. A roditelje kazniti što ne leče svoje dete i što su ga zanemarili.

 61. Krle kaže:

  Prvaci smo sveta u korupciji kod nas se sve parama i uticajem može kupiti i srediti

 62. Besna kaže:

  Kada su moja deca isla u skolu,pre 6 godina,ja sam mojoj deci bila telohranitelj,bilo koje dete da ga udari,kazem direktoru ili pedagogu . Oni ne majka oni su izazivali. A gledam ocima sta su radili. Pa sam ih premestala u drugu skolu ista prica. Dok nisu zavrsili skolu. Ti koji su ih dirali su postali momci al su iza brave. Bog je spor al dostizan.

 63. Alex kaže:

  Ma da, naravno ! Prebaciti sve na roditelje ! Da rade kako bi placali sve namete i poreze, da ministri primaju platu. Pritom da imaju i za placanje privatnih casova deci (75% dece iz naseg okruzenja uzima privatne casove, dete nam je u 3. BG gimnaziji), onda se jos baviti i vaspitanjem tako da skola i ministar nemaju potrebu ama bas nista da rade !!!

 64. Xerempz kaže:

  Sve troje nasilnika hitno poslati u popravni dom,jer to ponašanje nose iz kuće od roditelja

 65. limun kaže:

  Ministar ga nešto mnogo uvija. Dečko je bio uračunjiv dok je vršio zlodelo jer se smejao. Što znači da je razumeo čemu se smeje. Odmah protegnuti tog neuropsihijatra i pitati ga da nije možda vidovit.

 66. Sramota kaže:

  Papir sve trpi, i svaka čast tom lekaru koji je izdao takav nalaz. Ovaj slučaj se vodi nestručno. Dete može i da se veštači.

 67. Sneza kaže:

  I ovog oca bi trebalo kazniti, po džepu najviše, zbog lažnih potvrda lekara , a lekaru oduzeti licencu , sram ih bilo!!!! Ako je neuracunljiv ,tom učeniku nije mesto u školi, zna se gde idu takvi. Ovome se mora stati na put !!!!!

 68. Dragan kaže:

  Cim se formira radna grupa od Resavanja problema nema nista…i sta ce biti sa lekarom koji je izdao takav papir…hoce li izgubiti licencu…POBOGU URADITE NESTO….

 69. Vlada kaže:

  Pa onda tog malog u institucije za neuracunljive.lepo su ga roditelji vaspitali i sad mu jos daju lekciju kako se moze laganjem izvuci.u Krusevac ili lazu lazarevica tamo idu neuracunljivi.

 70. Debela Rajka kaže:

  Kakvo bre iskljucenje, Padinjak.

 71. Drakče Tormak kaže:

  A da se to dogodi tvojoj majci, supruzi, sutra ćerci, da li bi tako pričao. No, ne čudi, nisi jedini koji nije doličan te fotelje. Ma ne jedini, no svi već decenijama.
  Treba da se javi i ministarka zdravlja, lekarska komora, po pitanju tog ko ad hok ustanovio da je neuračunljiv.

 72. Tacka kaže:

  Ništa se neće postići izbacivanjem iz škole.To nije kazna.Zrebalo bi na neki način kazniti roditelje koji su očito napravili ogromne propuste u vaspitanju dece,a i ti momci bi trebalo da snose posledice i da kazna bude za nauk ostalima kojo su skloni nasilju.Tačnije da znaju da ce biti kažnjeni ako im bude tako nešto palo na pamet.Društveni rad bi bio idealan,ali pod nadzorom da se stvarno radi ,a ne dzabalebari.

MOŽDA TE ZANIMA
Španska škola uči dečake kućnim poslovima: Održavanje reda u kući je zajednički zadatak
DETALJNIJE

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama