Ružić: Sastanak u Ministarstvu zdravlja danas, deca do šestog razreda ne mogu na onlajn

26 oktobra, 2021

Ministar prosvete Branko Ružić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, govorio je o modelu nastave u narednom periodu i zahtevima medicinskog dela Kriznog štaba da đaci potpuno pređu na onlajn nastavu. Ministar je rekao da prelazak na onlajn treba razmotriti, ali da za decu do četvrtog, pa i do šestog razloga to nije opcija, osim u slučaju proglašavanja vanredne situacije.

– Činjenica da se više mladih zaražava ne znači da je korona potekla iz obrazovnih struktura nego, nego spolja. Danas ćemo imati sastanak u Ministarstvu zdravlja. Sada nije realno mislim da se onlajn nastava organizuje bar za one učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, pa nije realno ni za one od petog i šestog razreda. Jednostavno se postavlja pitanje ko će onda da čuva tu decu – rekao je Ružić i istakao da će se za sada truditi da što je više moguće nastava odvija neposredno u školskim klupama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Ružić: Sastanak u Ministarstvu zdravlja danas, deca do šestog razreda ne mogu na onlajn

 1. Dragana kaže:

  Kao zabrinuti roditelj prosto moram da kazem da se vec primecuju nedostaci online nastave. Mislim da mi dete u toku prethodne godine nije pokupilo ni deo znanja koje je trebalo da pokupi. Mi kao roditelji smo se jako trudili da pomognemo i da dodajemo detetu koliko mozemo, prakticno smo mu bili paralelno ucitelji. To je nama oduzimalo pola dana na vec skolu koje je dete “pohadjalo” i jadno nije imalo koncentraciju da nas slusa na kraju dana. Brine me razvijanje situacije jer ta deca na kraju nece moci da nastave normalno skolovanje

 2. Aleksa kaže:

  ”Jednostavno se postavlja pitanje ko će onda da čuva tu decu – rekao je Ružić”
  SRAM VAS BILO.
  Ovim pitanjem treba da se bave roditelji a ne ministar prosvete. Ponajmanje treba da se bavi škola pitanjem čuvanja dece.

  1. Marko kaže:

   Kalkulacija je u svemu.Ako kažu da i učenici od 1-5 razreda idu online, to znači da država treba da omogući roditeljima plaćeno odsustvo sa posla, radi čuvanja dece, odnosno da bi deca mogla da koriste kompjutere, telefone, aplikacije…., za online nastava.Jednostavno država tih novaca nema da plaća roditelje da sede kući zajedno sa decom.Lakše joj je da plati jednog učitelja za 30 djaka.

 3. Aleksa kaže:

  Nije problem da nastavnici rade i to nikad nije bio problem. Ali, čuvanje dece! Shvatite da nastavnici obrazuju decu, a ne čuvaju ih. Kad ministar prosvete kaže ”ko će da čuva tu decu”, onda vam je potpuno jasno koliko on ima veze sa sopstvenim poslom.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama