Ružić: Spram učinka onih koji rade biće vrednovana i njihova zarada

12 februara, 2022

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić u petak je posetio Osnovnu školu „Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu, gde je održao sastanak sa Aktivom direktora kraljevačkih škola.

Komentarišući činjenicu da prosvetni radnici tokom pandemije jedini nisu dobili jednokratnu novčanu pomoć od države, ministar je naglasio da oni zaslužuju i taj vid pažnje koji su imali predstavnici drugih resora.

– Na tu temu smo razgovarali i sa predsednicom Vlade, imao sam priliku da tu ideju iznesem i predsedniku Republike. Fenomenalna akcija dodele bespovratne pomoći mladima od 16 do 30 godine koja se ovih dana završava je uvod u to da nastavimo u tom pravcu i uveren sam da će na listi prioriteta biti i prosvetni radnici, jer oni to zaista i zaslužuju. Kada govorimo o materijalnom položaju, ne govorimo samo o jednokratnoj pomoći, već, pre svega, o sistemskim rešenjima i to je ono što njih najviše interesuje, znači, za dve do tri godine imaćemo platne grupe i platne razrede koji će svakako postaviti jedan koordinatni sistem u kojem će vremenom biti ispravljene neke nepravde kojih ima i spram učinka onih koji rade biće vrednovana i njihova zarada – rekao je ministar Ružić.

Ružić je naglasio da je poslednjih godina primetan rast zarada prosvetnih radnika, kao i da je od 2012. godina pa do danas, neto plata zaposlenih porasla između 43 i 69 procenata, u zavisnosti od stepena stručne spreme.

– To je dobar pokazatelj jednog zdravog temelja koji je postavljen, a da li je to dovoljno, naravno da uvek ima argumenata i za i protiv, naveo je Ružić.

Više na: Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Ružić: Spram učinka onih koji rade biće vrednovana i njihova zarada"

  1. Aleksa kaže:

    Aha. A da li je ministar primetio da je Stranka čim je došla na vlast oduzela 10% od zarade prosvetnim radnicima, ukinula svetosavsku nagradu i primenila niz sličnih marifetluka kojima pod maskom zakona oštećuje prosvetare. Jedan od marifetluka je da prosvetni radnici moraju da koriste kartice za bus plus dok u drugim sferama mogu da dobiju novac, da ne pominjem topli obrok i regres. Da ne pominjem da se svuda prekovremeni rad plaća duplo a u prosveti se uopšte ne plaća ni prekovremeni rad, ni rad subotom, nedeljom i praznicima.
    Možda na taj pokazatelj misli ministar Ružić?!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama