Ružić: Sticanje znanja nije ugroženo, sutra stiže upustvo školskim upravama

26 novembra, 2020

Sticanje znanja zbog prelaska na onlajn nastavu neće biti ugroženo, izjavio je večeras ministar prosvete Srbije Branko Ružić.


– Mi ćemo konkretnim uputstvom, koji ćemo sutra poslati školskim upravama, definisati i one situacije kada i ukoliko dođe do potrebe da đaci poprave neku ocenu, to urade i u neposrednom kontaktu u školama, rekao je Ružić u Skupštini Srbije.

On je podsetio da je Vlada Srbije na osnovu preporuka Kriznog štaba donela uredbu koja tretira pitanje prelaska na onlajn nastavu, koja se tiče starijih razreda od petog do osmog razreda i srednjih škola, uz preporuku da to urade i visokoškolske ustanove.

– Podsetiću vas da je i pre početka školske godine ostavljena mogućnost roditeljima da se opredele da li žele da njihova deca pohađaju nastavu na daljinu ili na konvencionalan način, rekao je Ružić.

Podsetio je da će raspust trajati od 21. decembra do 15.januara, a da će se nastava za učenike do tada odvijati onlajn.

Ružić je, inače, odgovarao na pitanje šefa poslanika SPS-a Đorđa Milićevića, koliko epidemija korona virusa utiče na kvalitet obrazovanja i kakav uticaj na socijalizaciju dece može imati onlajn nastava.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


2 komentara na "Ružić: Sticanje znanja nije ugroženo, sutra stiže upustvo školskim upravama

  1. Aleksa kaže:

    ”Ružić je, inače, odgovarao na pitanje šefa poslanika SPS-a Đorđa Milićevića, koliko epidemija korona virusa utiče na kvalitet obrazovanja i kakav uticaj na socijalizaciju dece može imati onlajn nastava.”

    Živo me zanima Ružićev odgovor na ovo pitanje. Mislim da se razume isto koliko i poslanik koji je postavio pitanje.

  2. Prosvetni radnik kaže:

    Škole ne treba zatvarati, ovo je propast za decu jer nisu ocenjena. Sramota!!! Mogli su da idu u školu još 3 nedelje, da dobiju barem još po jednu ocenu. Ministarstvo ne vodi računa ni o čemu. Ako ne dozvole ocenjivanje u čuvenom “uputstvu”, biće pogubno po decu!!!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama