Ружић: Стицање знања није угрожено, сутра стиже упуство школским управама

26 новембра, 2020

Стицање знања због преласка на онлајн наставу неће бити угрожено, изјавио је вечерас министар просвете Србије Бранко Ружић.


– Ми ћемо конкретним упутством, који ћемо сутра послати школским управама, дефинисати и оне ситуације када и уколико дође до потребе да ђаци поправе неку оцену, то ураде и у непосредном контакту у школама, рекао је Ружић у Скупштини Србије.

Он је подсетио да је Влада Србије на основу препорука Кризног штаба донела уредбу која третира питање преласка на онлајн наставу, која се тиче старијих разреда од петог до осмог разреда и средњих школа, уз препоруку да то ураде и високошколске установе.

– Подсетићу вас да је и пре почетка школске године остављена могућност родитељима да се определе да ли желе да њихова деца похађају наставу на даљину или на конвенционалан начин, рекао је Ружић.

Подсетио је да ће распуст трајати од 21. децембра до 15.јануара, а да ће се настава за ученике до тада одвијати онлајн.

Ружић је, иначе, одговарао на питање шефа посланика СПС-а Ђорђа Милићевића, колико епидемија корона вируса утиче на квалитет образовања и какав утицај на социјализацију деце може имати онлајн настава.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Ружић: Стицање знања није угрожено, сутра стиже упуство школским управама

  1. Aleksa каже:

    ”Ружић је, иначе, одговарао на питање шефа посланика СПС-а Ђорђа Милићевића, колико епидемија корона вируса утиче на квалитет образовања и какав утицај на социјализацију деце може имати онлајн настава.”

    Živo me zanima Ružićev odgovor na ovo pitanje. Mislim da se razume isto koliko i poslanik koji je postavio pitanje.

  2. Просветни радник каже:

    Школе не треба затварати, ово је пропаст за децу јер нису оцењена. Срамота!!! Могли су да иду у школу још 3 недеље, да добију барем још по једну оцену. Министарство не води рачуна ни о чему. Ако не дозволе оцењивање у чувеном “упутству”, биће погубно по децу!!!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама