Ружић: Сутра одлука да ли млађи основци прелазе онлајн или ћемо “направити неку комбинацију”

17 марта, 2021

Више од 45.000 просветних радника вакцинисано против коронавируса и да је “велики број” њих и ревакцинисан, рекао је данас министар просвете Бранко Ружић.

Говорећи о моделима наставе за основце од првог до четвртог разреда, министар је рекао да ће уочи сутрашње седнице Владе Србије бити донета коначна одлука о начину извођења наставе за ниже разреде основне школе у наредном периоду. Како каже, сутра ће бити одлучено да ли ће од понедељка млађи основци прећи на онлајн или “ћемо направити неку комбинацију”.

„Разрадили смо два или три модела. Водимо рачуна и о томе шта родитељи кажу, имајући у виду да је заиста незахвално остављати децу тог узраста код куће, уколико оба родитеља имају радну обавезу“, навео је министар а пренео портал Глас Зајечара.

Када је реч о вртићима, за сада се неће разматрати затварање.

Извор: Бета / Зелена учионица

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Ружић: Сутра одлука да ли млађи основци прелазе онлајн или ћемо “направити неку комбинацију”

 1. Алекса каже:

  Gorim od želje da čujem kombinaciju. Opet kombinacija za čuvanje dece?!
  Zanima me ko im čuva decu preko leta?

  1. Мод каже:

   Безбедност деце треба да буде на првом месту, а са новим сојем вируса се не треба шалити. Деца у школи проведу по два сата, па се заиста намеће питање, ко их чува пре наставе када су друга смена, или после наставе када су прва смена? Пустите учитеље да раде свој посао за који су школовани. У вртићу смо имали васпитаче који су изигравали учитеље и терали децу да пишу по читаве странице слова, а сада треба да имамо учитеље који треба да нам чувају децу. Ваљда смо и ми родитељи толико образовани да можемо да са децом млађих разреда да испратимо наставу. Или је бригу лакше препустити другима…

   1. Slavica каже:

    Nisu sve škole u istom položaju. Ima ustanova u kojima su deca i dalje po ceo dan u školi (bukvalno od 8 do 17 časova), a od toga uče dva i po sata ili dva sata, ostalo je mlaćenje prazne slame (čuvanje). Zamislite šta je bilo potrebno uraditi da bi se napravila organizacija sa istim brojem ljudi u kolektivu. Da ne govorim o učiteljima koji imaju i povećan broj časova i povećan obim posla. Još se od njih traži da drže dopunsku nastavu. Pitam, KAD?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама