Ružić: Sutra odluka da li mlađi osnovci prelaze onlajn ili ćemo “napraviti neku kombinaciju”

17 marta, 2021

Više od 45.000 prosvetnih radnika vakcinisano protiv koronavirusa i da je “veliki broj” njih i revakcinisan, rekao je danas ministar prosvete Branko Ružić.

Govoreći o modelima nastave za osnovce od prvog do četvrtog razreda, ministar je rekao da će uoči sutrašnje sednice Vlade Srbije biti doneta konačna odluka o načinu izvođenja nastave za niže razrede osnovne škole u narednom periodu. Kako kaže, sutra će biti odlučeno da li će od ponedeljka mlađi osnovci preći na onlajn ili “ćemo napraviti neku kombinaciju”.

„Razradili smo dva ili tri modela. Vodimo računa i o tome šta roditelji kažu, imajući u vidu da je zaista nezahvalno ostavljati decu tog uzrasta kod kuće, ukoliko oba roditelja imaju radnu obavezu“, naveo je ministar a preneo portal Glas Zaječara.

Kada je reč o vrtićima, za sada se neće razmatrati zatvaranje.

Izvor: Beta / Zelena učionica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Ružić: Sutra odluka da li mlađi osnovci prelaze onlajn ili ćemo “napraviti neku kombinaciju”

 1. Aleksa kaže:

  Gorim od želje da čujem kombinaciju. Opet kombinacija za čuvanje dece?!
  Zanima me ko im čuva decu preko leta?

  1. Mod kaže:

   Bezbednost dece treba da bude na prvom mestu, a sa novim sojem virusa se ne treba šaliti. Deca u školi provedu po dva sata, pa se zaista nameće pitanje, ko ih čuva pre nastave kada su druga smena, ili posle nastave kada su prva smena? Pustite učitelje da rade svoj posao za koji su školovani. U vrtiću smo imali vaspitače koji su izigravali učitelje i terali decu da pišu po čitave stranice slova, a sada treba da imamo učitelje koji treba da nam čuvaju decu. Valjda smo i mi roditelji toliko obrazovani da možemo da sa decom mlađih razreda da ispratimo nastavu. Ili je brigu lakše prepustiti drugima…

   1. Slavica kaže:

    Nisu sve škole u istom položaju. Ima ustanova u kojima su deca i dalje po ceo dan u školi (bukvalno od 8 do 17 časova), a od toga uče dva i po sata ili dva sata, ostalo je mlaćenje prazne slame (čuvanje). Zamislite šta je bilo potrebno uraditi da bi se napravila organizacija sa istim brojem ljudi u kolektivu. Da ne govorim o učiteljima koji imaju i povećan broj časova i povećan obim posla. Još se od njih traži da drže dopunsku nastavu. Pitam, KAD?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama