Ružić: Tokom onlajn nastave pružili smo isti kvalitet obrazovanja za svako dete u Srbiji

30 marta, 2021

U okviru sesije “Digitalna transformacija i budućnost obrazovanja”, ministar prosvete Branko Ružić predstavio je funkcionisanje sistema obrazovanja u Srbiji tokom pandemije virusa korona, saopšteno je iz ministarstva.

“Od prvog trenutka kada smo proglasili vanredno stanje, 15. marta 2020. godine, organizovali smo onlajn učenje za sve nivoe obrazovanja. Uspeli smo da, bez dana odlaganja, pružimo isti kvalitet obrazovanja za svako dete u Srbiji, zahvaljujući pre svega, rezultatima postignutim u digitalizaciji pre kovid krize“, rekao je on.

Ministar je dodao da su nastavnici angažovani za snimanje časova, koji su se emitovali putem kanala RTS, RTV, kao i lokalnih televizijskih stanica. Škole su koristile različite platforme za komunikaciju sa učenicima.

Ministar Ružić je istakao da je Vlada Srbije obezbedila sredstva za digitalne učionice i da će ih do kraja godine biti više od trideset hiljada, te da zahvaljujući eUslugama koje su pružane u poslednjih nekoliko godina, građani nisu morali da napuštaju domove da bi završili mnoge obaveze za obrazovanje svoje dece.

Prema njegovim rečima neki od dugoročnih planova Republike Srbije su – poboljšanje strateškog i regulatornog okvira za razvoj digitalnog obrazovanja, osnaživanje nastavnika u korišćenju digitalnih tehnologija, podsticanje saradnje i razmene dobre prakse, poboljšanje povezanosti i obezbeđivanje odgovarajuće digitalne opreme za škole, učenike i nastavnike, kao i razvoj obrazovnog informacionog sistema. On je naglasio da se i svakodnevno pruža podrška svim akterima u obrazovanju, uz poštovanje epidemioloških mera.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ružić: Tokom onlajn nastave pružili smo isti kvalitet obrazovanja za svako dete u Srbiji"

  1. Dajana Glumac kaže:

    Kakva online nastava.Deca nemaju nikakvo znanje.Sve se svelo na resavsku školu.Da li neko može ministarstvu prosvete da objasni da će nam deca ostati neobrazovana.Još kad pomislim da će da polažu malu maturu za koju ih niko ne sprema….Dal je moguće?Ne znam kakve rezultate očekuju.Mislim da deca treba da se upišu u srednju školu na osnovu uspeha i bodova iz osnovne škole bez polaganja male mature.Slažete li se?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama