Ružić: Učenici koji imaju koronavirus ili koji su bliski kontakti nekoga ko ima virus ne počinju sa nastavom 1. septembra

27 avgusta, 2021

Ministar prosvete Branko Ružić saopštio je danas da je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranog od strane Kriznog štaba doneo odluku da se u svim osnovnim i srednjim školama primenjuje prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposerednu nastavu u školama, osim u srednjim školama u 15 opština.

Kako je navedeno u saopštenju, u srednjim školama u Kladovu, Petrovcu na Mlavi, Novoj Varoši, Priboju, Užicu, Valjevu, Despotovcu, Jagodini, Paraćinu, Svilajncu, Rekovcu, Ćupriji, Preševu, Novom Pazaru i Bojniku nastava će se odvijati kombinovanim modelom neposredne nastave i nastave na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe.

Ružić je dodao da će se u Tutinu primenjivati treći model nastave, odnosno samo onlajn nastava u svim srednjim školama.

Ministar je u saopštenju dodao da učenici koji imaju koronavirus ili koji su bliski kontakti nekoga ko ima virus, do isteka perioda karantina, u skladu sa stručno-metodološkim upustvom, ne počinju sa nastavom prvog septembra 2021. godine, prenosi Beta.

„Odluka o načinu organizacije nastave u osnovinim i srednjim školama doneta je u skladu sa odlukama i zaključcima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19 i stručnim uputstvima za organizaciju obrazovno-vaspitnog rada u osnovnoj i srednjoj školi za školsku 2021/2022. godinu”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Politika

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama