Ружић: Ученици који имају коронавирус или који су блиски контакти некога ко има вирус не почињу са наставом 1. септембра

27 августа, 2021

Министар просвете Бранко Ружић саопштио је данас да је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба донео одлуку да се у свим основним и средњим школама примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосередну наставу у школама, осим у средњим школама у 15 општина.

Како је наведено у саопштењу, у средњим школама у Кладову, Петровцу на Млави, Новој Вароши, Прибоју, Ужицу, Ваљеву, Деспотовцу, Јагодини, Параћину, Свилајнцу, Рековцу, Ћуприји, Прешеву, Новом Пазару и Бојнику настава ће се одвијати комбинованим моделом непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Ружић је додао да ће се у Тутину примењивати трећи модел наставе, односно само онлајн настава у свим средњим школама.

Министар је у саопштењу додао да ученици који имају коронавирус или који су блиски контакти некога ко има вирус, до истека периода карантина, у складу са стручно-методолошким упуством, не почињу са наставом првог септембра 2021. године, преноси Бета.

„Одлука о начину организације наставе у основиним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести ковид 19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину”, наводи се у саопштењу.

Извор: Политика

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама