Ружић: Заражено је 0,6 одсто укупног броја ђака, школске популације од 7 до 18 година. То је мали проценат

29 октобра, 2021

На следећој седници Кризног штаба која би требало да се одржи почетком следеће недеље донећемо дефинитивну одлуку да ли је потребно да се продужи јесењи распуст, рекао је данас ресорни министар Бранко Ружић.

Ружић је истакао да је важно да се срж проблема не тражи у образовном систему, јер, тврди, то није место где долази до трансмисије вируса.

„Заражено је 0,6 одсто укупног броја ђака, школске популације од 7 до 18 година. То је мали проценат”, рекао је Ружић за Танјуг.

Министар је рекао и да је сигуран да ће увођење ковид пропусница имати позитивне ефекте, али и да је преурањено о томе говорити.

„Систем је спреман и очекујемо да почетком следеће седмице имамо седницу Кризног штаба и донесемо дефинитивну одлуку”, рекао је Ружић.

Ружић је данас доделио уговоре директорима 11 средњих школа које су на јавном позиву Министарства просвете добиле средства за оснивање и подршку ученичким задругама, преноси Танјуг.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Ружић: Заражено је 0,6 одсто укупног броја ђака, школске популације од 7 до 18 година. То је мали проценат"

  1. Nikola каже:

    Tačan broj ministre a ne procente. A i ovi procenti ko zna da li su tačni. Videćemo u budućnosti.
    Načinjenjem ste odgovorni za zdravstvene posledice ucenika i nastavnika.
    Nemojte da se više pravite da je sve fantastično normalno.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама