Ružić: Zaraženo je 0,6 odsto ukupnog broja đaka, školske populacije od 7 do 18 godina. To je mali procenat

29 oktobra, 2021

Na sledećoj sednici Kriznog štaba koja bi trebalo da se održi početkom sledeće nedelje donećemo definitivnu odluku da li je potrebno da se produži jesenji raspust, rekao je danas resorni ministar Branko Ružić.

Ružić je istakao da je važno da se srž problema ne traži u obrazovnom sistemu, jer, tvrdi, to nije mesto gde dolazi do transmisije virusa.

„Zaraženo je 0,6 odsto ukupnog broja đaka, školske populacije od 7 do 18 godina. To je mali procenat”, rekao je Ružić za Tanjug.

Ministar je rekao i da je siguran da će uvođenje kovid propusnica imati pozitivne efekte, ali i da je preuranjeno o tome govoriti.

„Sistem je spreman i očekujemo da početkom sledeće sedmice imamo sednicu Kriznog štaba i donesemo definitivnu odluku”, rekao je Ružić.

Ružić je danas dodelio ugovore direktorima 11 srednjih škola koje su na javnom pozivu Ministarstva prosvete dobile sredstva za osnivanje i podršku učeničkim zadrugama, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Ružić: Zaraženo je 0,6 odsto ukupnog broja đaka, školske populacije od 7 do 18 godina. To je mali procenat"

  1. Nikola kaže:

    Tačan broj ministre a ne procente. A i ovi procenti ko zna da li su tačni. Videćemo u budućnosti.
    Načinjenjem ste odgovorni za zdravstvene posledice ucenika i nastavnika.
    Nemojte da se više pravite da je sve fantastično normalno.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama