ŠŠarčević: Popravićemo status prosvetnih radnika kroz POVEĆANJE PLATA

27 januara, 2017
Škole u Srbiji obeležile su danas školsku slavu- Svetog Savu, svečanim priredbama i sečenjem slavskog kolača, a ministar prosvete Mladen Šarčević poručio je da će ova godina biti značajna za razvoj obrazovanja i da status prosvetnih radnika mora da se popravi.

Za đake je danas bio radni dan, ali bez nastave, a proslavi Savindana u Osnovnoj školi “Dušan Dugalić”, koju pohađaju deca sa smetnjama u razvoju su osim ministra prosvete prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.
Ove godine brojne promene
Šarčević je čestitao svim đacima i prošvetnim radnicima u Srbiji školsku slavu SVetog Savu i poručio da će ova godina biti značajna za razvoj obrazovanja u Srbiji, jer će mnoge otvorene teme biti rešene kroz nove zakonske modele.
Pročitajte i Da li će u novom zakonu biti uveden sistem finansiranja po glavi učenika?
On je naglasio da status prosvetnih radnika u Srbiji mora značajno da se popravi, te da će se to raditi kroz povećanje plata, optimizaciju i racionalizaciju samog sistema.
Mora se raditi na vraćanju ugleda profesije ne samo kroz novac, već i kroz obuku prosvetnih radnika, naglasio je ministar.
Govoreći o sprovedenoj inkluziji u Srbiji, Šarčević je rekao da se nije preterano vodilo računa da li sva deca mogu imati inkluzivan pristup, te da ministarstvo pokušava da napravi novi model, a to je da deca mogu biti i u redovnim školama, ali i u specijalizovanim školama namenjenim za decu sa smetnjama u razvoju.
Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama