Сајам књига Креативног центра – више од 1000 књига на попусту од 30%

Од 22. октобра до 5. новембра, на сајту www.kreativnicentar.rs, као и у књижарама у Београду (Македонска 30 и Уроша Мартиновића 12) и у Нишу (Синђелићев трг 19), читаоце очекује САЈАМ КЊИГА КРЕАТИВНОГ ЦЕНТРА! У том периоду више од 1000 издања тог издавача биће на попусту од 30%. За све оне који током сајамских дана преко сајта www.kreativnicentar.rs наруче књиге у вредности већој од 1000 динара, испорука на територији Србије биће бесплатна!

Током трајања сајма читаоце очекују препоруке књига на сајту овог издавача, као и радионице за децу које ће бити реализоване у књижарама.

Родитељи, учитељи и васпитачи биће у прилици да учествују на бесплатним вебинарима који ће бити одржани преко апликације Zoom:

У среду, 27. октобра, у 19 часова, психолог Невена Ловринчевић представиће свој приручник Ефикасна комуникација у вртићу. Сврха те књиге јесте да помогне васпитачима у томе да што ефикасније реагују у непредвиђеним, захтевним ситуацијама. Сви заинтересовани линкове за пријаву могу пронаћи ОВДЕ.

Ауторка Зорица Нобл представиће учитељима своју књигу Супер задаци, супер прваци! у уторак, 2. новембра, у 19 часова. Ова радна свеска, намењена ученицима првог разреда основне школе, садржи велики број тематски груписаних задатака који су су осмишљени тако да децу подстичу да самостално и активно долазе до решења проблемских ситуација. Сви заинтересовани линкове за пријаву могу пронаћи ОВДЕ.

У четвртак, 4. новембра, у 19 часова, биће одржан вебинар Помозите детету да учи боље и да буде самостално, на коме ће психолог Весна Јањевић Поповић представити родитељима изузетно користан приручник Учим да боље учим. За старије основце. Нека од питања која деца и родитељи често себи постављају, а овај приручник, са конкретним саветима описаним у више од 40 поглавља даје одговоре на њих, јесу: Како побољшати памћење и концентрацију? Како радити домаће задатке делотворно и без стреса? Како успешније решавати контролне задатке? Како организовати време да га остане довољно и за слободне активности? Сви заинтересовани линкове за пријаву могу пронаћи ОВДЕ.

Препоручујемо вам неколико нових издања Креативног центра:

Мали врт

Вртић је у књигама из серијала Мали врт представљен као заједница деце и васпитача, у којој је сваки дан по нечему посебан. У књизи Жути колач с вишњама описане су припреме за справљање колача, као и осећај задовољства због успешно обављеног посла – овај слатки дан прослављен је у Малом врту уз чак два плеха колача с вишњама! У причи Лет на ко бајаги Марс сазнаћемо како је протекло узбудљиво путовање у ракети коју су малишани целе недеље правили од картона и украсних папира. Догодовштине вртуљака и вртлара наставиће се и у трећој сликовници из овог серијала – Три принцезе. Нова едиција сигурно ће обрадовати васпитаче и родитеље, јер ће бити добар избор за заједничко читање с децом.

Успаванка за Месец

Збирку Успаванка за Месец чини девет прича, у којима пратимо судбине различитих јунака – осим мишића Хранислава, мачке Елизабете и тужног страшила у пољу сунцокрета, ту су и браћа Игор и Лука, једна риђокоса девојчица, власница клемпавог штенета, али и професор Драгоман, који сваке вечери на различитим језицима поздравља своје суграђане, славни књижевни јунаци који живе на полицама једне градске библиотеке, као и многи други знани и незнани ликови једне лепе варошице. Дивним стилом, једноставним и помало старинским, онаквим какав памте нешто старије генерације из књига свог детињства, Оливера Недељковић тка ове приче, нежне попут месечеве светлости. Укрштајући приче на размеђи између сна и јаве, ауторка нас подсећа на то како су детињство и свет који нас окружује препуни тајни и чудесне лепоте.

Ђура Ходалица

Ђура Ходалица, главни јунак књиге, није обичан чворак. Као мали је испао из гнезда и никад није научио да високо лети, због чега су га прозвали Ходалица. Мама се због тога много плашила за његову будућност, тата га се стидео, другови су га одбацили – пошто ни у свету чворака, као ни у свету људи, није лако опстати ако си другачији од осталих. Пред читаоцима је кратки хумористички роман Анте Томића са илустрацијама Добросава Боба Живковића који има све што добар роман за децу треба да садржи: јунаке с којима се лако идентификујемо, узбудљиве авантуре, много хумора и срећан крај. Намењен је читаоцима који већ самостално читају, али ће у њему подједнако уживати и други узрасти, нарочито родитељи малих читача.

Богови

Зевс, Атена, Аполон, Едип, Медеја … позната су имена која буде машту и уводе нас у свет богова и јунака античке Грчке. Све је почело пре више од две и по хиљаде година. Тадашња религија почивала је на култу многобројних богова и богиња. Грци су им градили храмове, израђивали њихове скулптуре и сликали догађаје из њихових живота… А највише су приповедали о њиховим пустоловинама. Из ове књиге сазнајте све о 40 богова и богиња, јунака и јунакиња грчке митологије. За сваку личност наведени су њени преци и потомци, савезници и непријатељи, особине и кључни догађаји у којима је учествовала. Ове фасцинантне приче један су од кључева за разумевање књижевности и уметности.

Франц Квака. Писац без књиге

У овој бриљантној књизи тинејџери ће читати о животу славног (иако веома младог) мрачног писца без књиге – Франца Кваке. Сазнаће све о великим потешкоћама с којима се суочио током писања, а које је снагом своје воље успео да НЕ превазиђе и НЕ савлада. Ауторка нам открива пут којим пролази већина писаца, стварајући уједно урнебесно смешне ситуације, у којима њен јунак углавном (не) жели да се налази.