Шапић: Ђацима у Београду вероватно новац за уџбенике за наредну школску годину

Foto: Beoinfo

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић најавио је данас да ће следеће недеље саопштити на који начин ће Град помоћи родитељима када је реч о куповини уџбеника, пише Данас.

– Што се тиче ове године ја сам најавио пре неког времена да имамо идеју да уместо уџбеника дамо новчана средства што мислимо да је у овој ситуацији још вредније, јер смо прошле године убацили огромну количину уџбеника. Пошто сад постоји велика количина уџбеника у оптицају следеће недеље ћу вам саопштити коначну одлуку са сасвим детаљима – рекао је Шапић.

Образлажући идеју да родитељи ове године добију новац, Шапић је казао да је септембар један од најтежих месеци за сваку породицу, јер „деца крећу у школу, а дошли смо са летовања где смо се истрошили“.

– С обзиром на то да су прошле године ушли нови уџбеници, а књиге нису да се бацају, дали бисмо избор родитељима да уџбенике који недостају купе или можда да се наследе од браће и сестра или да се мењају, а онда тај новац могу да искористе за неке друге ствари. Следеће недеље ћу о томе говорити и даћу вам тачне информације тако да, не брините. Оно што сам рекао прошле године је да сви ђаци од првог разреда основне школе закључно са четвртим разредом средње школе, најмање што ће добити од свог града је бесплатан комплет уџбеника или новац у тој вредности, а биће и далеко више – рекао је Шапић.

Подсетио је да то што Град ради нема везе са бесплатним уџбеницима које одређеним категоријама ученика обезбеђује Министарство просвете и да су лане та деца добила дупле комплете.

Извор: Данас