Шарчевић: Бољи просветни радници биће боље и плаћени

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да ће до почетка примене Закона о платама у јавном сектору, следеће календарске године, биће разрађени критеријуми према којима ће просветни радници који имају боље резултате бити боље плаћени.

„Види се да ће доћи бољи дани када су зараде у просвети у питању. Закон о платама је усвојен, почеће да се примењује од наредне календарске године, а до тада ћемо разрадити критеријуме да људи који остварују боље резултате буду боље плаћени, тако да мотивација која долази изнутра може да буде појачана и споља“, рекао је министар.
Шарчевић је подсетио да су плате, од када је он министар, три пута повећане за четири, шест и десет одсто.
Он је то рекао пред професорима Основне школе „Нада Поповић“ у Крушевцу, која је комплетно реконструисана средствима Канцеларије за јавна улагања.
„Оваквих објеката је по Србиији много. Прошле године смо урадили 396 објеката, ове године се ради више објеката, они су и скупљи. Има десетак гимназија за које су грантови по више од милион евра, иде и дуги круг спортских сала, то је оно што деца највише траже“, рекао је Шарчевић.
Он је најавио да се, након што је у Крушевцу отворен Пољопривредни факултет Универзитета у Нишу, преговара о отварању факултета за IТ технологије, рекавши да је за то потребно.
Реконструкцију ОШ „Нада Поповић“ финансирала је Канцеларија за јавна улагања са 65 милиона динара. Фискултурна сала је потпуно реновирана, урађени су подови, зидови и струја, свуда је постављено лед осветљење, фасада је урађена по принципима енергетске ефикасности, плафон и кровови су обложени, а уз радове спроведене претходних година објекат је сада енергетски ефикасан.
Директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић рекао је да започети и пројекти који су у Крушевцу у току, које финансира та Канцеларија, вреде више од милион евра.
Рекао је да је са представницима локалне самоуправе разговарао о пројекту реконструкције крушевачке Болнице, те о могућности пројекта изградње брана које би требало направити како би се унапредила безбедност од елементарних непогода у Крушевцу.
 
Извор: rs.n1info.com