Шарчевић: Бољи просветни радници биће боље и плаћени

3 марта, 2018

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да ће до почетка примене Закона о платама у јавном сектору, следеће календарске године, биће разрађени критеријуми према којима ће просветни радници који имају боље резултате бити боље плаћени.

“Види се да ће доћи бољи дани када су зараде у просвети у питању. Закон о платама је усвојен, почеће да се примењује од наредне календарске године, а до тада ћемо разрадити критеријуме да људи који остварују боље резултате буду боље плаћени, тако да мотивација која долази изнутра може да буде појачана и споља”, рекао је министар.
Шарчевић је подсетио да су плате, од када је он министар, три пута повећане за четири, шест и десет одсто.
Он је то рекао пред професорима Основне школе “Нада Поповић” у Крушевцу, која је комплетно реконструисана средствима Канцеларије за јавна улагања.
“Оваквих објеката је по Србиији много. Прошле године смо урадили 396 објеката, ове године се ради више објеката, они су и скупљи. Има десетак гимназија за које су грантови по више од милион евра, иде и дуги круг спортских сала, то је оно што деца највише траже”, рекао је Шарчевић.
Он је најавио да се, након што је у Крушевцу отворен Пољопривредни факултет Универзитета у Нишу, преговара о отварању факултета за IТ технологије, рекавши да је за то потребно.
Реконструкцију ОШ “Нада Поповић” финансирала је Канцеларија за јавна улагања са 65 милиона динара. Фискултурна сала је потпуно реновирана, урађени су подови, зидови и струја, свуда је постављено лед осветљење, фасада је урађена по принципима енергетске ефикасности, плафон и кровови су обложени, а уз радове спроведене претходних година објекат је сада енергетски ефикасан.
Директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић рекао је да започети и пројекти који су у Крушевцу у току, које финансира та Канцеларија, вреде више од милион евра.
Рекао је да је са представницима локалне самоуправе разговарао о пројекту реконструкције крушевачке Болнице, те о могућности пројекта изградње брана које би требало направити како би се унапредила безбедност од елементарних непогода у Крушевцу.
 
Извор: rs.n1info.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Шарчевић: Бољи просветни радници биће боље и плаћени

 1. комшиница каже:

  На који начин ће бити мерени ти резултати, баш ме занима?
  Не радимо сви у истим условима,као прво.На пример, упоредимо једну београдску основну школу опремљену најсавременијим наставним средствима и школу у некој забити где су креда и табла једино средство….итд…итд.

 2. наставник каже:

  Ето ја већ знам ко ће у мојој школи бити најбоље плаћени наставник.

  1. ja каже:

   Pa naravno, onaj koji pije kafu sa direktorom.

   1. E каже:

    –”ja” da je samo kafa,pazljivo ga slusa i prosledjuje informacije o ostalim,planira i analizira rad ostalih…….zna se sve ali…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама