Шарчевић: Часови ће се емитовати још месец и по дана

16 априла, 2020

За месец и по дана биће завршено емитовање часова на даљину за основце и средњошколце, каже министар просвете Младен Шарчевић.


Он је додао да учитељи и наставници већ могу формативне, описне оцене да преведу у сумативне, бројчане оцене.

Министар је нагласио да се процес учења на даљину одвија већ пет недеља, да је задовољан током наставе, да часове наставници сада снимају од куће.

“Мислимо да ћемо за месец и по дана завршити са емитовањем часова везаних за редовну наставу за основну и средњу школу”, рекао је министар за Тв Пинк.

Задовољан је и како су наставници и учитељи прихватили формативне моделе оцењивања и нагласио да већ сада формативне оцене могу да се преведу у сумативне, бројчане.

“Оцењивање ће остати проблем за део ученика, тамо где немамо висок степен дигиталних вештина наставника”, рекао је Шарчевић и додао да ће се користити ресурсе школских управа, саветнике и обученије наставнике унутар школа.

Како каже, остаће посао везан за завршне и пријемне испите, да постоји више сценарија, али је најбоље о томе причати за четири недеље,али да ће се све радити у интересу деце.

Упитан да ли ће школска година бити завршена на време, Шарчевић је рекао да ће бити завршена и пре времена, да је школским календаром предвиђено да настава буде завршена 16. јуна, али да настава траје и током пролећног распуста, да су биле наставне суботе и да је тако уштеђено време.

“Ако дође да се вратимо у школе можемо квалитетније да радимо са мање ризика. Подједнако бринем о интересу деце и родитеља. Немојте да имате никакву панику. Прилагођаваћемо систем свим датим околностима и ниједно дете неће бити оштећено”, закључио је он.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Шарчевић: Часови ће се емитовати још месец и по дана"

  1. Milica каже:

    Prvo je rečeno da su tih sedam dana, raspust i subote za odrađivanje onih sedam izgubljenih dana tokom prve obustave. Kako je sad to odjednom “ušteđeno” vreme?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама