Шарчевић: Дигитализација ће дати добар алат за контролу рада школа

март 7, 2017

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је са председником општине Шид Предрагом Вуковићем о проблему образовања миграната у тој општини.

Шарчевић и Вуковић су разговарали и о приоритетима реформе образовања и неопходности оптимизације школског простора, наводи сe у саопштењу ресорног министарства.
Министар је током посете Шиду присуствовао и Активу директора основних и средњих школа Шида где се разговарало о предузетим корацима реформе система образовања и изменама законског оквира које се очекују.
Том приликом, Шарчевић је истакао и важност дигитализације школа и поручио да се нада да ће једна од шидских школа да буде међу 200 оних у којима ће започети пројекат Е- просвете.
“Дигитализација ће нам дати добар алат за контролу рада школа и квалитета наставе, али и омогућити да брзо интервенишемо, јер ће сигнализирати где су неопходне обуке наставника”, поручио је Шарчевић.
Осим Шарчевића, у посети шидским школама била је и помоћница министра за предшколско и основно образовање Весна Недељковић, са којом је ресорни министар обишао О.Ш. “Сремски фронт”.
Реч је о школи у којој ће ускоро почети комплетна обнова. Вредност планираних радова је преко 74 милиона динара без ПДВ-а, а обнова ће се одвијати посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима.
План обнове школе представила је директорка Весна Кузманац.
Она је истакла неопходност санације установе, али и чињеницу да школа много улаже у неговање интеркултуралности кроз изборне предмете словачки, русински и хрватски језик са елементима националне културе.
“Улагање у образовање и установе образовања и васпитања у интересу је свих нас и учинићемо све да унапредимо стање у школама”, поручио је министар Шарчевић.
ИЗВОР:ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Један коментар на "Шарчевић: Дигитализација ће дати добар алат за контролу рада школа"

  1. Doris каже:

    Članak o obrazovanju, a napisan nepismeno.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама