Šarćević: Formirati drugačije školske odbore

4 septembra, 2016

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da bi roditelji trebalo da procenjuju kvalitet rada nastavnika, jer se u razvijenom svetu oni pitaju, dok u Srbiji imaju samo formalno učešće.
sarce
“Napravićemo tela po uzoru na njihove modele, osnažićemo ih, formirati drugačije školske odbore, jer je interes svih da bude bolje”, rekao je Šarčević.
On je najavio da će od sledeće godine informatika biti obavezan predmet i da će biti prvi predmet uveden po konceptualnom modelu.
“Pre toga se mora utvrditi šta je to što nedeljno opterećuje učenike, da ne bi bilo priče da se uvođenjem informatike svi standardi pomeraju”, kazao je Šarčević.
Na pitanje kakav je njegov stav prema studentima koji su fakultet upisali pre Bolonje a još ga nisu završili Šarčević je kazao da ne podržava loše đake, ali da razume socijalno stanje i potrebe.
“Stiglo mi je 500 meilova i pozvao sam ih ovde. Kad su došli lično sam im rekao da ne podržavam loše đake…Kako ta priča predugo traje, obratićemo se fakultetima da vidimo njihov stav”, naveo je Šarčević.
 
Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


4 komentara na "Šarćević: Formirati drugačije školske odbore

 1. stamena kaže:

  kada bi u svim skolama direktori bili normalniji sve bi bolje bilo.direktori vrse mobing nad nastavnicima,nikad gore kao do sada,omalovazavaju ih,vredjaju i potcenjuju.

 2. Profesor kaže:

  Treba u svakom ŠO ubaciti što više članova SNS da lokalna vlast zapošljava i stavi kapu na prijem radnika.

 3. Deny kaže:

  Nacin izbora direktora je vec odavno prevazidjen i politizovan do kraja. I sta se desi sa licenciranjem direktora?

 4. Svitac kaže:

  ”Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da bi roditelji trebalo da procenjuju kvalitet rada nastavnika, jer se u razvijenom svetu oni pitaju, dok u Srbiji imaju samo formalno učešće.”
  Odlično. I dalje je naglasak na razvijenom svetu. Zar mi spadamo u takav svet?????

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama