Шарћевић: Формирати другачије школске одборе

4 септембра, 2016

Министар просвете Младен Шарчевић каже да би родитељи требало да процењују квалитет рада наставника, јер се у развијеном свету они питају, док у Србији имају само формално учешће.
sarce
“Направићемо тела по узору на њихове моделе, оснажићемо их, формирати другачије школске одборе, јер је интерес свих да буде боље”, рекао је Шарчевић.
Он је најавио да ће од следеће године информатика бити обавезан предмет и да ће бити први предмет уведен по концептуалном моделу.
“Пре тога се мора утврдити шта је то што недељно оптерећује ученике, да не би било приче да се увођењем информатике сви стандарди померају”, казао је Шарчевић.
На питање какав је његов став према студентима који су факултет уписали пре Болоње а још га нису завршили Шарчевић је казао да не подржава лоше ђаке, али да разуме социјално стање и потребе.
“Стигло ми је 500 меилова и позвао сам их овде. Кад су дошли лично сам им рекао да не подржавам лоше ђаке…Како та прича предуго траје, обратићемо се факултетима да видимо њихов став”, навео је Шарчевић.
 
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Шарћевић: Формирати другачије школске одборе

 1. stamena каже:

  kada bi u svim skolama direktori bili normalniji sve bi bolje bilo.direktori vrse mobing nad nastavnicima,nikad gore kao do sada,omalovazavaju ih,vredjaju i potcenjuju.

 2. Profesor каже:

  Treba u svakom ŠO ubaciti što više članova SNS da lokalna vlast zapošljava i stavi kapu na prijem radnika.

 3. Deny каже:

  Nacin izbora direktora je vec odavno prevazidjen i politizovan do kraja. I sta se desi sa licenciranjem direktora?

 4. Svitac каже:

  ”Министар просвете Младен Шарчевић каже да би родитељи требало да процењују квалитет рада наставника, јер се у развијеном свету они питају, док у Србији имају само формално учешће.”
  Odlično. I dalje je naglasak na razvijenom svetu. Zar mi spadamo u takav svet?????

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама