Шарчевић: Информатика што пре да постане обавезан предмет

19 августа, 2016

Mинистар просвете, науке и технолошког развоjа Mладен Шарчевић састао се са председником Националног просветног савета (НПС) Aлександром Липковским и том приликом истакао да jе неопходно што пре отклонити препреке како би информатика постала обавезан предмет у школама, саопштило jе данас министарство.
sarcevicНа састанку у Mинистарству просвете, Шарчевић jе исказао спремност да се интензивира сарадња са НПС-ом, за добробит и ученика и наставног кадра.
Oн jе изразио жаљење што НПС ниjе усвоjио предлог Mинистарства просвете, науке и технолошког развоjа о увођењу информатике као обавезног предмета у основне школе, наводи се у саопштењу министарства просвете.
Липковски jе истакао да jе боља сарадња са министарством приоритет НПС-а и позвао Шарчевића на прву седницу тог тела у септембру.
фото Танјуг/Д.Kуjунџић, архива
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


5 коментара на "Шарчевић: Информатика што пре да постане обавезан предмет

 1. Danijela каже:

  I ja bih volela,ako imate vremena,da razmislite o ukidanju drugog stranog jezika,jer ako taj engleski jezik sluzi za komunikaciju u celom svetu,da deca izlazeci iz osnovne skole znaju i na taj nacin da se sporazumevaju. Znam puno roditelja istomisljenika…A verujem da ste u mogucnosti.

  1. Au francais каже:

   Treba ukinuti nepotrebne predmete poput veronauke i građanskog vaspitanja a ne drugi strani jezik.Engleski se govori u svetu i treba da ga uče deca koja su ipak uspešnija i gledaju dalje od Evrope. Nemački treba da uče deca koja teže ka zemljama EU (budući moleri, medicinske sestre itd). Zapamtite, u zemljama gde naši ljudi rade se engleski ne govori, nažalost.Nemački je mahom zastupljen. Uostalom…vrediš onoliko koliko jezika znaš.

  2. Tanja каже:

   Roditeljima smeta ućenje drugog jezika!A žašto svi jezici ne dobiju status ”prvog”.Po čemu je engleski bolji od francuskog,nemačkog?U EU svi jezici su ravnopravni.Britanija nije u EU.Ko je dao ”engleskom”status kominikacije?Roditelji,država,svet…

 2. md каже:

  bas lepo. Neka se sad tvore uslovi, nista ne moze lako. U junu se nastavnici iscimali oko toga, podiglo se na samo takv nivo. sad moze?????????

 3. Чему опет журба? каже:

  Не треба ни Информатика ни било који други предмет да постане обавезан “што пре”, него онда када се створе задовољавајући услови односно стекну и људски и материјални и сви други ресурси а све по препоруци компетентних стручњака из више области а ни јавна расправа не би била на одмет. Немојте опет да то буде неки септембар “5 до 12”. Нека буде за годину, две, три… Али нека буде и нек је са срећом.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама