Шарчевић: Када се ученици у јуну врате у школске клупе имају времена за обнављање онога што су учили

2 априла, 2020

Министар просвете Младен Шарчевић истакао је да постоји добар континуитет у настави и учењу, те да директори школа могу са својим тимовима да виде јесу ли деца преоптерећена градивом или не.

– Прве две недеље, што се тиче наставе на даљину ишле су у редовном ритму, али је сада мало појачано. Апеловао сам на своје колеге да они могу да раде са децом на даљину, путем вибера, скајп учионице, итд. Психолози и педагози су такође укључени – рекао је Шарчевић за Пинк.

Напомиње да је најважније да се одржи континуитет редовне наставе, да за све што је предвиђено планом и програмом има времена, а план је, како додаје, да деца када се у јуну врате у школске клупе имају времена за обнављање онога што су учили током наставе на даљину.

– Ми смо господари школског календара – закључио је он.

Што се тиче уписа деце у први разред, Шарчевић каже да се прошле године око 60.000 деце пријавило онлине, и да сличан број очекује и ове године.

– Ко не може, има телефон школе, секретари седе кодкуће, примају позиве и бележе децу, и ми радимо сад неки пред упис, евидентирамо децу, пол, годиште… – рекао је министар просвете.

Што се тиче уписа у вртиће, Шарчевић подсећа да је упис онлине почео 30. марта и да је рок продужен до 15. маја, и нагласио да приоритет немају деца по редоследу пријава.

– Родитељи морају да схвате да неће бити неких пречица – па ко се први јавио тај ће пре добити место – објаснио је он.

– Повећан је капацитет боја места у предшколским установама, то је око 1.000 места, али мислим да је и у осталим локалним самоуправама тако, доста се и градило у међувремену. Имамо у интерсу да се деца из ромских и других средина појаве на упису – истакао је он.

Извор: Ало

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Шарчевић: Када се ученици у јуну врате у школске клупе имају времена за обнављање онога што су учили

  1. Sanja каже:

    Daj bre kad se vrate juna ko da se vrati juna mozda ti a nasa deca ne.

  2. Ja каже:

    Kada je neko na FB napisao u svom postu da je ovog coveka babica ispustila, bilo mi je smesno, sada mi je tuzno.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама