Шарчевић: Kомбиновани модел је компликованији за организацију, али је бољи за ђакe

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да, због заразе вирусом корона, 31 матурант није могао да полаже пријемни испит за упис на факултете.


Министар је навео да је у плану измена Закона о високом образовању како би се омогућило да студенти могу да полажу испите онлајн.

„Ако се скупштина конституише за месец дана имамо времена да се до септембра ураде брзе припреме за измену Закона о високом образовању, који би регулисао полагање испита онлајн“, навео је Шарчевић за ТВ Пинк.

Он је поновио да се за нову школску годину припрема више сценарија, како ће се радити у зависности од епидемиолошке ситуације.

Већ се снимају часови за онлајн наставу, али је Шарчевић више за комбиновани модел, да ђаци мало иду у школу, мало да се ради онлајн настава на даљину.

„Кренули смо да снимамо часове, радимо по свим школским управама. Мислим да је боље да комбинујемо, да настава буде мало у школи, мало на даљину. Тај комбиновани модел је компликованији за организацију, али је бољи за ђаке“, рекао је Шарчевић.

Извор: Танјуг