Šarčević: Kombinovani model je komplikovaniji za organizaciju, ali je bolji za đake

7 jula, 2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da, zbog zaraze virusom korona, 31 maturant nije mogao da polaže prijemni ispit za upis na fakultete.


Ministar je naveo da je u planu izmena Zakona o visokom obrazovanju kako bi se omogućilo da studenti mogu da polažu ispite onlajn.

“Ako se skupština konstituiše za mesec dana imamo vremena da se do septembra urade brze pripreme za izmenu Zakona o visokom obrazovanju, koji bi regulisao polaganje ispita onlajn”, naveo je Šarčević za TV Pink.

On je ponovio da se za novu školsku godinu priprema više scenarija, kako će se raditi u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Već se snimaju časovi za onlajn nastavu, ali je Šarčević više za kombinovani model, da đaci malo idu u školu, malo da se radi onlajn nastava na daljinu.

“Krenuli smo da snimamo časove, radimo po svim školskim upravama. Mislim da je bolje da kombinujemo, da nastava bude malo u školi, malo na daljinu. Taj kombinovani model je komplikovaniji za organizaciju, ali je bolji za đake”, rekao je Šarčević.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Šarčević: Kombinovani model je komplikovaniji za organizaciju, ali je bolji za đake"

  1. Jovanka Stojic kaže:

    Polaganje on-line je garancija za propast bilo kako organizovane nastave .

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama