Шарчевић: Лиценца се тешко добија, а лако се губи

Младен Шарчевић изјавио је да су због малверзација у пријављивању броја запослених и одељења у основним и средњим школама већ смењени саветници за економска питања у неколико школских управа

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да су због малверзација у пријављивању броја запослених и одељења у основним и средњим школама већ смењени саветници за економска питања у неколико школских управа у Београду и Нишу, као и директори.

„Директоре смењујемо редовно. Ми смо сада обучили више од 20.000 људи у овој години, обучавамо и диреткоре за лиценцу. Директор мора да ради свој посао. Лиценца се тешко добија, а лако губи“, рекао је Шарчевић за ТВ Хепи.

Он је рекао да модел дуалног образовања у појединим средњим стручним школама у Србији успешно функционише већ три године, а план је да следеће године у њега буде укључено скоро дупло више уценика.

„Ове године имамо 4.500 ученика у том моделу, а следеце школске године имаћемо близу 7.000 ученика. Образовање уз рад смо вратили на потпуно нови начин. Има задатак да се брже прилагодава процесима рада“, навео је министар.

Извор: Танјуг