Šarčević: Licenca se teško dobija, a lako se gubi

11 juna, 2019

Mladen Šarčević izjavio je da su zbog malverzacija u prijavljivanju broja zaposlenih i odeljenja u osnovnim i srednjim školama već smenjeni savetnici za ekonomska pitanja u nekoliko školskih uprava

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da su zbog malverzacija u prijavljivanju broja zaposlenih i odeljenja u osnovnim i srednjim školama već smenjeni savetnici za ekonomska pitanja u nekoliko školskih uprava u Beogradu i Nišu, kao i direktori.

“Direktore smenjujemo redovno. Mi smo sada obučili više od 20.000 ljudi u ovoj godini, obučavamo i diretkore za licencu. Direktor mora da radi svoj posao. Licenca se teško dobija, a lako gubi”, rekao je Šarčević za TV Hepi.

On je rekao da model dualnog obrazovanja u pojedinim srednjim stručnim školama u Srbiji uspešno funkcioniše već tri godine, a plan je da sledeće godine u njega bude uključeno skoro duplo više ucenika.

“Ove godine imamo 4.500 učenika u tom modelu, a sledece školske godine imaćemo blizu 7.000 učenika. Obrazovanje uz rad smo vratili na potpuno novi način. Ima zadatak da se brže prilagodava procesima rada”, naveo je ministar.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama