Šarčević: "Mnogi direktori škola biće smenjeni…"

19 jula, 2017

Ministar prosvete Mladen Šarčević predložiće školskim odborima smenu direktora koji su učestvovali u mahinacijama sa malom maturom kao i da će od naredne godine, završni ispit snimati i kamere iz ptičje perspektive.

Šarčević je za “Večernje novosti” izjavo da su istražene nepravilnosti na završnom ispitu u Nišavskom, Raškom i Pčinjskom okrugu, a da su “brojni propusti” utvrđeni u dva okruga.
“Mnogi direktori škola biće smenjeni zbog toga. Ako ih školski odbori ne smene, smeniću ih ja u oktobru, čim za to dobijem zakonsku mogućnost”, kazao je Šarčević.
On je naveo i da je ministarstvo na čijem je čelu dobilo mišljenje poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića da na završnom ispitu može da postavi kamere koje će snimati iz ptičje perspektive jer se na taj način neće videti lica već samo pokreti.
 
Izvor: rs.n1info.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


10 komentara na "Šarčević: "Mnogi direktori škola biće smenjeni…"

 1. Božović Vladan kaže:

  Ko ti je Šarčeviću dozvolio da snimaš profesore, a jel su ti roditelji dozvolili da im snimaš decu. Te bajke o Šabiću možeš da pričaš nekom drugom, to on sigurno nije izjavio. Uvedi kamere u svoje ministarstvo pa snimaj sebe i svoje zaposlene.

 2. mama kaže:

  Nema prava niko da snima decu bez pristanka roditelja.

 3. Malena kaže:

  Samo te direktore ???? A šta je sa ostalim mahinaijama oko zapošljavanja ? pojeo vuk magarca ? Te si direktorčiće zaboravio ? Da snimaš decu ? e moj jadniče, bolje smisli pametniji način polaganja mature, ako je ona, u opšte potrebna!Uvedi ti prijemni u srednje škole pa da oni čuvaju, i osiguraju najbolje učenike koji neće prepisivati na prijemnom ! ovo je ne smešno, ovo je žalosno !

 4. Maja kaže:

  Sta ovaj nalupa za kratko vreme. Tresla se gora rodio se mis!

 5. Direktor kaže:

  Obavezno snimati jer mahinacije su OGROMNE, čuveni direktori iza zatvorenih vrata bez prisustva svedoka prete na sve moguće načine da bi ostvarili svoje ciljeve, treba sve KRIVICNO GONITI ZBOG UGROZAVANJA PRAVA NA ZIVOT; posle ide njihova čuvena rečenica kako je njima TO neko podmetnuo. POLICIJA NIJE REAGOVALA! A SVI SVE ZNAJU!!!

  1. Ko štiti direktorku kaže:

   Ministre, šta sa direktorkom koja je zloupotrebila svoj položaj i na ročištu donela falsifikovana dokumenta? Postoji osnov sumnje da su koleginice potpisale moje realizovane i upisane časove? Obratila sam se i Vama lično, a nikakve koristi! Dokle će direktorka nesmetano raditi? Ko nam vodi škole? Sa kojim moralnim vednostima u centralnoj školi u našem mestu rukovodi ovo lice? Kakav primer daju mlađoj generaciji direktorka i koleginice koje falsifikuju dokumenta? Šta očekivati od narednih generacija kada nam ovakvi prosvetni radnici uče decu? Agencija za bprbu protiv korupcije je obaveštena, ali spori je to proces! Šta ministarstvo radi protiv ovakvih prekršaja? Ništa, ništa, ništa!

 6. Sladjana kaže:

  I ako zanemarim to sto nems prava da snima decu a ni mene dok dezuram, i ako zanemarim ko ce sve da se ugradi u tender zs instaliranje kamera i ko ce da gleda te snimke itd itd, ostaje najvaznije pitanje: ministar prosvete resava problem (ne)ucenja, (ne)motivisanosti, losih planova i programa, svrhe i nacina polaganja tog ispita time sto ce da snima eventualno prepisivanje?!?!?! Majko mila, Boze cujes li i vidis li ovu nadu jadnu zemlju i decu koja OVDE treba da postanu ljudi?!?!?!

 7. pera zdera kaže:

  O nepotizmu,vecitim direktorima i njihovim mahinacijama neki drugi put…..Deca su nam zlatna kakvi smo mi odrasli…..

 8. Natasa kaže:

  Pa ako se deci dozvoli da koriste mobilne telefone i ako svi imaju isti odgovor (istu recenicu) prepisanu sa interneta onda je tu jasno da je bilo dozvoljeno bas sve. Znaci tu bi trebalo da sledi po kratkom postuku otkaz i direktorima i i onima koji su dezurali. Ali ako ne postoji zakon i pravilnik onda to moze da bude samo preporuka. Zakonska mogucnost moze da se primenjuje na slucajeve koji dolaze, a ne unazad.
  U svakom slucaju mora da postoji i jasan pravilnik po kome ko prepisuje nakon jedne opomene moze (mora) biti udaljen sa prijemnog i za sve te slucajeve organiozovati popravni u avgustu pa tek onda da popune nepopunjena mesta. I tako jedne godine, pa ce se malo povecati odgovornost svih. Ne moze se ocekivati da reaguje necija svest i da se podigne na vis nivo ako se pre toga ne sankcionisu oni koji daju lose primere.
  I nemojte sad price o slabo smo placeni…..nego onda insistirajte na vecem broju “cuvara” neka nastavnici iz jednog grada dezuraju u drugom….a moraju se neke dnevnice i platiti. Deca neka rade pod sifrom, a pregledanje neka se obavlja u jednom centru, pa rezultati tek za mesec dana. Neka rade testove u maju.
  Pre svega ne postoji tu jasan cilj, potom nedostaje koncepcija i organizacija, pa je i logicno sto nema uspeha, a ni zeljenih rezultata.

 9. Marija kaže:

  I ko će doći na njihovo mesto kad ih smenite? SNS direktori. I koga će ti novi direktori zaposliti? SNS prosvetne radnike. I kada ću se zaposliti ja, koja nisam pristalica ni pripadnik nijedne stranke? Nikad. Sjaše kurta da uzjaše murta!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama