Шарчевић најавио: Запошљавање просветних радника који на стални посао чекају од 2014.

8 јануара, 2020

Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић најавио је расписивање конкурса за запошљавање у просвети на упражњеним радним местима где запослени раде на одређено време, пренео је Н1.

Министарство просвете је саопштило да је Шарчевић, после састанка са представницима Синдиката образовања Србије, Уније синдиката просветних радника Србије, Синдиката радника у просвети Србије и Гранског синдиката Независност, рекао да је циљ у наредном периоду запошљавање “што више просветних радника који на стални радни однос чекају од школске 2014-2015. године”.

Министар је истакао да је просвети “потребан квалитет, али и мотивисани запослени.”

Представници синдиката су, како је наведено у саопштењу, сагласни да се на ово дуго чекало и подржавају Министарство у овој иницијативи, а најавили су да ће у наредном периоду радити и на осталим сегментима унапређења система рада у просвети.

Извор: Недељник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Шарчевић најавио: Запошљавање просветних радника који на стални посао чекају од 2014.

  1. Nikola Pešić каже:

    Ljudi da li ste svesni koliko ćete veliki problem napraviti i ostaviti ljude koji su već stari i nemoćni. Moramo prvo mrežu škola da uradimo da se povuku radnici kako treba i kako mora da se uradi da postoji realna slika školstva pa onda zapošljavanje. Šta će se desiti kad od septembra posle mreže škola a nakon primanja u radni odnos ostanu bez posla ogroman broj ljudi?
    Molim Vas i sindikate i sve da prvo uradi ministarstvo novu mrežu škola pa tek onda da zapošljava nove ljude na onim mestima koja tada realno i budu slobodna.

  2. Ruza каже:

    Sta sa onima koji čekaju pre 2014-e godine?!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама