Šarčević: Nikome neće roditelj biti dodatni inspektor

1 septembra, 2016

Ministar prosvete Mladen Šarčević posetio je Osnovnu školu “Siniša Nikolajević” u beogradskoj opštini Vračar i svim đacima u Srbiji poželeo srećan početak nove školske godine.
sarce“Čestitam đacima prvacima i ostalim učenicima škole kao i svim učenicima u Srbiji srećan početak nove školske godine i iskreno se nadam da ćemo od ove godine pokrenuti mnoge stvari da školstvo u Srbiji bude bolje”, rekao je Šarčević.
On je najavio da će danas otputovati na Kosovo i Metohiju gde će posetiti srpsku školu i dodao da će raditi na tome da se svi faktori u obrazovanju osnaže.
“Niko nikome nije neprijatelj, nikome neće roditelj biti dodatni inspektor, ali ćemo videti šta ko od nas treba da procenjuje i šta nam je zajednički cilj. Imprerativ je da su deca u centru pažnje”, poručio je ministar.
On je zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću koji je, kako kaže, osetio potrebu da reforma društva krene odakle treba, od prosvete.
“Mislim da je potrebno promeniti i zakon o porodici, i da su to dve najbitnije poluge”, rekao je Šarčević.
Šarčević je poručio i da se mora raditi brže, a primetio je i da je zbog takvog stava bilo šaljivih komentara na blogovima “da je uključen u struju”.
“Trudiću se da radim brže nego što sam pokazao. Vidim na blogovima komentare, ali mislim da je to stil rada, da moramo brže raditi. Znam šta nije rađeno i gde nas čeka jako brza utakmica”, poručio je ministar.
Šarečvić je naglasio i da će njegovi principi rada biti javnost, efikasnost i pravo na iste šanse.
Izvor: Mondo/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama