Šarčević: O direktorima škola

21 decembra, 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


9 komentara na "Šarčević: O direktorima škola

 1. Profesor kaže:

  Ministar već nekoliko puta iznosi kako nije nadležan da smeni direktore koji nezakonito rade. Ministar je NADLEŽAN za imenovanje državnih službenika u Ministarstvu. Marko Popadić, šef kabineta ne ispunjava uslove da se nalazi na tom mestu, jer nema sedam godina radnog iskustva.
  Kada ministar za šefa kabineta postavi osobu koja ima uslove, onda može da priča o zakonitostima, do tada neka ćuti i neka se brani da nije nadležan

 2. Dada kaže:

  Informatika obavezna, preduzetnistvo u Tehnickom. Odlicno, Odlicno

 3. Mile kaže:

  Kada ce ministar da odobri konkurse za ljude koji godinama rade na odredjeno???

 4. Malena kaže:

  A i veliki broj onih sa ocenom 3 i 4, dobili su je zbog ličnog poznanstva sa načelnicima ŠU / najčešće su ” stranački drugari ”, ili su u školama organizovali / čitaj dobro platili !/ seminare koje drže ovi iz ŠU, pa eto dobre ocene ! Eksterna – čist promašaj, jer niti pregeledaju sve, niti imaju pojma šta se u školama, zaista, radi ! Što nisu smenjeni direktori koji su izgubili sudske sporove, kada je to po zakonu ? Nemate Vi pojma ministre šta se radi u školama i ŠU ! Direktori , kao da im je škola lična prćija, a Vas baš briga !

  1. mara kaže:

   tačno je da su direktori škola u sprezi sa ŠU i prosvetnim inspekcijama pri opštini, u Jagodini je direktorka jedne OŠ bojkotovala letos celu generaciju maturanata, divnu decu, čini mi se ne ponovljivu po ponašanju i disciplini, nije im došla na maturu, nije ih pozdravila pri okupljanju u školskom dvorištu toga dana, zabranila je korišćenje razglasa (kao da je njen) razrednim starešinama i pretila nastavnicima koji su išli na proslavu, a sve zbog toga jer je matura organizovana van škole čime je ona ostala novčano prilično kratka. I mislite da je neko reagovao….naravno niko.

 5. Profesor kaže:

  Ministar obećava, ali to što obeća ne ispunjava. Vidi se da ministar nije dosledan da svoje reči pretvori u delo. Od pustih obećanja prosvetari nemaju ništa. Ministre pokažite se na delu.

 6. Miloš kaže:

  Ma, dajte, ministre, pobogu! Kakva reforma sa ljudima koji su škole doveli u položaj o kojem govorite, a na tim pozicijama su ne manje od 10 – 12 godina, a neki i po 18. Pa zar niste svesni da nastavnici polažu licence bez urađenog mentorskog staža i metodičkog prikaza u školi pred komisijom, da se izveštaji pišu prema simpatijama pedagoga i tako dalje? Da li ste svesni da se u pojedinim školama nastavna sredstva smatraju svojinom direktora, da se kolektivi dele na učitelje i nastavnike i tako dalje. Organizacija je bitna, a vi to ne možete sprovesti pričom kako nastavnici ne rade svoj posao kako treba, a niko ne pita da li mogu, da li imaju uslova za to, da li im se dozvoljava da kreativno organizuju nastavu ili je sve to samovolja nedodirljivih. Imaju oni iskustva i Vas da promene.

 7. aleksandra kaže:

  sta

 8. Miki kaže:

  E moj ministre, kad bi znali sta sve direktori rade bez vaseg znanja bar polovinu biste morali da izbacite na ulicu.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama