Šarčević o nastavi od septembra: Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim

1 jula, 2020

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da Ministarstvo ima dobru platformu i uslove da ponovo pokrene časove od kuće.

On je rekao da to još nije bila tema na sednicama Kriznog štaba, ali da namerava da je pokrene na sastanku tog tela u julu i aktivnije se posveti tom pitanju.

– Već imam razrađene planove za starije osnovce, srednjoškolce i studente, sa njima neće biti problema. Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim u okviru koga bi deo gradiva učili od kuće, a samo povremeno, podeljeni u grupe, dolazili u obrazovne ustanove – rekao je Šarčević.

On je dodao da su veći problem đaci od prvog do četvrtog razreda jer ne mogu da budu sami kod kuće, zbog čega za njih treba spremiti više scenarija.

Kada se radi o maturskim proslavama, Šarčević kaže da one za sada nisu decidno zabranjene, ali da bi bilo mudro da se obustave i da maturanti izdrže bez slavlja bar još dve nedelje.

– Bitno je da se đaci ne okupljaju bar još 15-ak dana, pa krajem jula i u avgustu neka slave koliko hoće. Ako sada slave bilo u zatvorenom ili na otvorenom prostoru ne sme ih biti više od 200, svi moraju nositi maske i biti na distanci. Ne verujem da bi se nekome svidela takva proslava mature – zaključio je Šarčević.

Izvor: Telegraf

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


3 komentara na "Šarčević o nastavi od septembra: Mogli bismo da im uvedemo kombinovani nastavni režim

 1. Nikola kaže:

  Korona je prosla kroz populaciju, tako da o svim dalhim merama zastite je bezuspesno govoriti, kako je prosla ostavila je tragove vidimo i sada i videcemo i to je to.
  U Americi pisu zahteve ko ce on line ko ce u skolu sto je i normalno i unapred se zna broj dece, ne vidim razloga zasto bi se insistiralo na samo jednom uslovu.

 2. Sonja kaže:

  Ima plan, neka ga zadrzi za sebe. Prvo, deca tako nista ne uce, gluposti, rade duple domace… Drugo, ja kao majka imam 2 djaka i dete od 4god.nemam vremena za osnovne obaveze, a kamo li da sedim ceo dan uz njih i tv. Ono sto je najbitnije DA SAM HTELA DA BUDEM UCITELJICA /NASTAVNICA, TO BI ZAVRSILA!!! Ko da objasni deci koja ne razumeju, a roditelji zaboravili to gradivo…. Itd. SRAMOTA!!!

 3. Tanja kaže:

  Najbolje da otpusti sve nastavnike jer oni očigledno više nisu ni potrebni.
  Sve su snimili sa nekih kako je rekao 70 tak nastavnika i nema probema.
  U školu dođu samo po svedočanstvo sa ocenama po želji i svima dobro!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama