Šarčević o platama u prosveti tokom vanrednog stanja

27 marta, 2020

Maturanti osnovnih škola koji žele da upišu specijalizovana gimnazijska odeljenja (matematika, fizika, IT, biologija i hemija, jezici) polagaće ove godine onlajn prijemni.

Ovo je za novinsku agenciju Tanjug izjavio ministar prosvete, a prenosi dnevni list Kurir.

Kako piše Kurir, najpre će prijemni polagati đaci koji žele da upišu matematičke smerove, informatiku, zatim fiziku, hemiju i biologiju i konačno filološke gimnazije.

“Kada dođe do redovnog vraćanja u školski sistem, kada se uradi završni ispit i klasifikacija, onda ćemo za nedelju dana uraditi dodatne ispite za nadarene đake za nove oblasti koje do sada nismo mogli da pilotiramo. Reforma gimnazije može da se nastavi”, naveo je ministar.

Govoreći o platama zaposlenih u prosveti ministar je ponovio da će plate biti isplaćene u celosti, da učitelji, nastavnici rade punim kapacitetom od kuće.

Napominje da će neki drugi iz sistema, koji nisu angažovani za rad od kuće kao što su tehničke službe, zaposleni u predškolskim ustanovama, dobijati neke druge zadatke koje će obavljati.

Za upis dece u prvi razred kaže da je dovoljno da roditelji mejlom pošalju osnovne infoermacije školama ime i prezime deteta i adresu. Lekarski pregled i testiranja biće pomereni za leto.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama