Шарчевић о платама у просвети током ванредног стања

27 марта, 2020

Матуранти основних школа који желе да упишу специјализована гимназијска одељења (математика, физика, ИТ, биологија и хемија, језици) полагаће ове године онлајн пријемни.

Ово је за новинску агенцију Танјуг изјавио министар просвете, а преноси дневни лист Курир.

Како пише Курир, најпре ће пријемни полагати ђаци који желе да упишу математичке смерове, информатику, затим физику, хемију и биологију и коначно филолошке гимназије.

“Када дође до редовног враћања у школски систем, када се уради завршни испит и класификација, онда ћемо за недељу дана урадити додатне испите за надарене ђаке за нове области које до сада нисмо могли да пилотирамо. Реформа гимназије може да се настави”, навео је министар.

Говорећи о платама запослених у просвети министар је поновио да ће плате бити исплаћене у целости, да учитељи, наставници раде пуним капацитетом од куће.

Напомиње да ће неки други из система, који нису ангажовани за рад од куће као што су техничке службе, запослени у предшколским установама, добијати неке друге задатке које ће обављати.

За упис деце у први разред каже да је довољно да родитељи мејлом пошаљу основне инфоермације школама име и презиме детета и адресу. Лекарски преглед и тестирања биће померени за лето.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама