Шарчевић о прослави матуре: Нека буду под маскама, одлука се неће мењати

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да неће бити мењања одлуке о организовању екскурзија и матурских прослава , упркос порасту броја заражених корона вирусом после попуштања мера, јер како је рекао, све одлуке су донете у складу са препорукама Кризног штаба и да разлога за бригу нема.

Foto: Nova.rs

“Сви новооболели су су са благим или никаквим симптомима болести. Имамо тренутно једног осмака, три студента и три васпитачице које су позитивне на корона вирус, што је не знам који промил од укупног броја ученика, студената и васпитача у Србији. Живот мора да иде даље, а матурске прославе нека буду под маскама”, рекао је Шарчевић током данашње посете Ужицу.

Министар просвете је навео и да цела Европа од 15. јуна релаксира све мере везане за епидемију корона вируса.

“Бирајући између тога да ми будемо једини изоловани или да треба лично да се пазимо и чувамо, ми смо изабрали ово друго, јер не можемо зауставити живот”, истакао је Шарчевић.

Министар је нагласио и да се још увек не зна каква ће ситуација бити од септембра, али да се праве разни сценарији како би се адекватно одговорило разним ситуацијама са епидемијом корона вируса.

Извор: Танјуг