Šarčević odlazi?

29 jula, 2020

Ono što već dugo nije tajna jeste da će većina ministara biti zamenjena.

– Neki ne zaslužuju da budu više u Vladi jer su radili nezakonito, neki drugi zato što su se umorili, što je potpuno normalno – kaže izvor “Blica” iz vrha vlasti.


Naš sagovornik otkriva da Vučić pažljivo radi na izboru budućih ministara, da je za svaki od resora imao više predloga i da spisak polako skraćuje.

– Ima još vremena i još nekoliko pozicija da zatvori. U drugoj polovini avgusta sve će se znati – kaže naš sagovornik.

Kako sada stvari stoje, iz Nemanjine 11 se iseljavaju dosadšnji ministar sporta Vanja Udovičić, ministar policije Nebojša Stefanović, ministar privrede Goran Knežević, ministar kulture Vladan Vukosavljević, ministar životne sredine Goran Trivan, ministrka pravde Nela Kuburović, ministar prosvete Mladen Šarčević, ministrka za evropske integracije Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović. Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić ranije je rekao da neće više voditi nijedan resor, dok se za ministra energetike i države uprave Aleksandra Antića i Branka Ružića spekuliše da bi mogli da preuzmu neke druge resore.

– Velike su šanse i da Ana Brnabić ostane na čelu vlade još jedan mandat, jer je po ocenama Vučića taj posao dobro radila. Po njegovom mišljenju, ona se posebno istakla tokom krize koja je nastupila sa epidemijom korone.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama